За витамин Б12 от доц. д-р Мария Папазова

Лекция на доц. д-р Мария Папазова на Фестивал “Свободата да бъдеш” 16 април 2016 г. Темата на лекцията е витамин Б12. В рамките на близо час д-р Папазова ни запознава с виждането си за витамин Б12 и някои негови аспекти от гледна точка на съвременната наука.

 

Абонирайте се за новите публикации и се присъединете към още 4 363 абонати.

9 коментара

 1. От тук – http://goo.gl/v9LAHZ си купувам най-евтиния Метилкобаламин (метил б 12), истинската активна форма на Б12. Цената е в пъти по-ниска от БГ и си заслужава да платите 4$ доставка и да чакате 10 работни дни да пристигне от САЩ. Заедно с него може да си купите и други добавки, защото тези 4$ се плащат за пратка до 80$ и до 1,8 кг. При първа покупка ще получите и 5$ отстъпка 😉

 2. При всички хора ли се получава треперене след прием на големи количества б12? В някои форуми се споменава, че това треперене може би се получава, заради промяна на нивата на калия в организма при обработката на големите количества б12. Ако това е така, не трябва ли да се дава и калий?

 3. Не се наблюдава при всички хора това треперене. Калият го има в доста храни и може би не е необходимо, в повечето случаи” да се приема допълнително. Поздрави,

 4. Как се изследва нивото на В12 ?

 5. Със вземане на кръв от вената. На гладно и поне 10 дни след последния прием на добавка, която го съдържа.

 6. Може ли да се взема В12, докато жената е бременна?

 7. Благодаря много 🙂

 8. Здравейте, много съм впечатлена от лекцията на доц. Папазова и много искам да разбера кога ще бъде лекцията на Джефри и Сали в гр. Пловдив /вече е 4-ти септември и дано не съм го пропуснала / и къде също !
  Благодаря, email – siyka@hotmail.com.

 9. Витамин В12 и витамин D са двата най- важни витамина за човешкото здраве и които трябва да се следят, и набавят задължително за организма.
  http://biosupplements.eu/

Вашият коментар