fbpx

Условия за ползване на магазина

Цени

Всички цени на сайта са крайни. В повечето е включен ДДС, в случаите когато някоя цена е без начислен ДДС, това е защото на самата стока е с крайна цена без начислено ДДС. Такива продукти са свещите от пчелен восък и комплектите с тях. Основанието е: Неначислен ДДС съгласно чл. 113, ал 9 от ЗДДС.

Запазваме си правото да променяме цените на продуктите по всяко време без предварително уведомление на клиентите.

Клиентът е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора.

При допуснати технически грешки в публикациите на сайта, ние имаме правото да откажем изпълнението на поръчка, без да дължим обезпечение на клиента.

 

Гаранции

Всички продукти, предлагани от нас са нови в оригинални опаковки (ако имат такива) със съответния гаранционен срок, определен от производителя и съгласно закона за защита на потребителите, освен ако в името на продукта изрично не е посочено друго.

При възникване на дефект в рамките на гаранционният срок, моля свържете се с нас по email или телефон.

Гаранцията се отнася за дефекти, възникнали в процеса на експлоатация през гаранционния период, поради некачествени материали или неправилна изработка.

Гаранционното обслужване може да бъде отказано когато:

 • Не са спазени условията за монтаж, експлоатация и съхранение.
 • При опит за отстраняване на дефекта от неупълномощени лица.
 • Повреди възникнали в следствие на сътресения, механични повреди, удари или претоварвания получени от небрежно отношение.
 • Повреди възникнали от износване на части, които се приемат за консуматив, при нормалната употреба на уредите. Консумативи са всички елементи, при които има триене, в следствие на употребата им.
 • Повреди настъпили в следствие на природни бедствия: поражения от мълни, наводнения, токови удари, пожари, бури и други форсмажорни обстоятелства.
 • Уредите са използвани не по предназначение, включително използването на домакински уреди за професионални цели.

 

Рекламации

При констатация на дефектен продукт до 7 дни от закупуването му, ние се ангажираме той да бъде заменен с нов или да възстановим заплатените от Вас средства в пълен размер, не по-късно от 30 работни дни, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на рекламация.

Рекламираната стока трябва да бъде с пълна окомплектовка и в оригинална опаковка, почистена и със здрави гаранционни стикери, придружена от оригинална гаранционна карта и във вида в който е закупена.

 

Отказ от стока и връщане

Отказ от стока при онлайн покупка и връщането ѝ е възможно в следните случаи:

 • Ако доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента. В този случай стоката се подменя в срок от 5 работни дни след заявката за връщане на клиента или се възстановява платената сума, ако преждевременно продуктът е изчерпан.
 • Ако стоката има скрит дефект, купувачът има право да направи рекламация в срок от 7 дни от получаването на стоката. След съгласуване с нашия екип продуктът ще бъде заменен с друг или ще бъде върната сумата, която е платена за него.
 • В случаите, предвидени в чл. 55, ал. 1 от ЗЗП, купувачът може да упражни правото си в 7-дневен срок да се откаже от поръчаната стока в случай, че същата не е използвана и не е нарушена оригиналната ѝ опаковка. Връщането на стоките по тази точка е за сметка на купувача!
 • Ако при транспортирането, стоката или нейната опаковка е повредена.
 • Ако не е спазен срокът, обявен за доставка, освен при форсмажорни обстоятелства.
 • Ако цената, която трябва да се плати не съответства на цената, на която е поръчана стоката.

Извън изброените случаи, клиентът няма право да откаже да получи и заплати поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка и връщане на стоката.

Всички условия се уреждат от действащия Закон за Защита на Потребителите (ЗЗП).

 

Начин на плащане

За улеснение на нашите клиенти предлагаме следните възможности за плащане:

 • с наложен платеж – това е услуга, която предоставя максимално удобство и надеждност за клиента. Заплащането на поръчан продукт се осъществява в момента на доставка, т.е когато куриер ви посети на посочен от Вас адрес и лично ви предаде закупената стока. Тази услуга, Ви дава още възможност да получите своя платежен документ (фактура или касова бележка) при доставка на място.
 • по банков път – необходимо е да направите превод на сумата на направената поръчка по фирмената сметка на магазина. След направена поръчка и избран метод на плащане по банков път, следва да направите нареждане за превод по нашите сметки. Поръчката Ви ще бъде изпълнена след получаване на банковия превод.

 

Доставка

Внимание!!! При получаване на пратки не се предлага опция ОТВАРЯНЕ ПРЕДИ ЗАПЛАЩАНЕ. Ако след това имате проблем със закупената стока, имате право рекламирате и върнете стоката според реда описан в тази страница от настоящите Условия на ползване.

Условията за доставка на всеки продукт са налични в информацията за конкретния артикул.

 

*Запазваме си правото да не извършваме доставка и да отказваме поръчки на клиенти, за които имаме информация, че са били некоректни в минал период от време.

Поръчките направени през сайта се обработват през работно време и изпращат както следва:

 • поръчките се обработват до два работни дни след като са изпратени през сайта.
 • при липса на количества или наличност клиента се уведомява чрез email или телефон за евентуалното забавяне на доставката.

 

 

 

В случай, че поръчате артикули от различни доставчици – цената на доставката може да се промени в зависимост от условията на всеки доставчик и сумата на поръчка.

Доставчикът директно изпраща до поръчителя артикулите, които са поръчани от него. Така ако в поръчката ви има блендер и свещи от пчелен восък, тогава ще получите две доставки едната за блендера, другата за свещите директно от складовете на вносителя и производителя. Всяка доставка следва да бъде заплатена при получаване.

 

 

Възстановяване на суми

Доставчикът възстановява суми, платени при направата на поръчка през Сайта, в следните случаи:

 • рекламация на стока, без възможност за подмяната ѝ;
 • отказ от поръчка, след извършено плащане по банков път;
 • отказ от стока и връщане.

Възстановяването на суми се извършва в пълен размер, след като бъдат приспаднати дължимите такси и комисионни към банковите и посреднически институции, наложени за осъществяване на първоначалното разплащане и връщането. Доставчикът извършва възстановяването в срок до 5 работни дни след анулиране на поръчката и/или приемане на върнатата стока. Методът за възстановяване на суми е същият, както използваният за първоначалното разплащане, или друг, договорен между страните.

 

Благодарим ви, че посещавате нашия магазин! Ще се радваме да сме ви полезни. Всичко най-добро!