fbpx

Сок от тиква – защо и как?

DSC_3369

Защо сокове? Основната теза на д-р Норман Уокър

Натуралните зеленчукови и плодови сокове оказват изключително ценно физиологично действие върху човешкия организъм благодарение на хранителните и вкусовите си качества и специфичния си стимулиращ ефект. Повечето сокове са мощно лечебно средство в диетичното и лечебно хранене.

Редовната употреба на сокове от пресни зеленчуци и плодове стимулира процесите на обмяната на веществата, повишава имунитета на организма срещу инфекции и устойчивостта му в стресови ситуации, активизира доброто храносмилане и съдейства за по-пълното усвояване на хранителните вещества.

Трябва да се помни, че зеленчуковите сокове са строителният материал на организма, а плодовите сокове очистват организма от продуктите на разпада и от токсините.

Нито едно лекарство, от която и да е фармакология, няма да ви даде живи органични алкални атоми, витамини и хормони, необходими за възстановяването на организма след болест. Тази храна най-бързо се доставя на организма от суровите зеленчуци и суровите сокове.

Необходими продукти: тиква, за предпочитане цигулка. Още по-добре домашна, като тази – отгледана в градина “Мирна”, село Жеравна.

Суровата тиква съдържа множество витамини и микроелемнти сред тях, с най-големи дялове са:

  • витамини C, B2, B6, B9;
  • микроелементи: магнезий, манган, калий, фосфор, цинк и желязо.

DSC_3370

Избелете и нарежете тиквата.

DSC_3371

За приготвянето на тази рецепта е необходима сокоизстисквачка. В случая използвам модел Sana на Omega.

DSC_3372

DSC_3378

Наздраве, да ви е сладко и да не забравяме, че едно от най-чудотворните неща за здравето са: добрите навици, постоянството, работата и благодарността.

Изпийте с радост, на малки глътки, като добре ослюнчвате всяка глътка. Така ще имате най-голяма полза от сока.

Здраве за всички!


Различни модели сокоизстисквачки може да разгледате в магазина на Здрав живот>

По материали за д-р Норман Уокър от Ансалди.

За Здрав живот – Калоян Гичев, 17 декември 2013, София.