fbpx

Жанет Орфану: Пожелавам повече споделен личен опит

Жанет Орфану

В края на 2013 г., зададохме на Жанет Орфану от родово имение и школа за семейни ценности “Жар”  няколко въпроса за отминаващата година. Благодарим за отговорите!

Какво научих?

Да поема дълбоко дъх и да изслушам, колкото и “грешно, неправилно или вредно” да ми звучи това, което чувам.

Да давам правото на другите да бъдат различни, да правят различни от моите избори и същевременно да пазя личното си пространство за себе си.

Да различавам желанието у хората да правят добри и любящи постъпки от това ДА ГИ ПРАВЯТ.

Ясно да различавам ЕНТУСИАЗМА на намерението от ДИСЦИПЛИНАТА и последователността на поведението. Много искат, но малко могат.

За какво благодаря?

Благодаря на всички тези хора, които дойдоха и ме научиха на по-горе изброените уроци. Благодаря им.

Какво ме зарадва?

Зарадваха ме няколко срещи със скромни хора. За тях никой не знае, имената им не са известни. Те не ходят по семинари и не слушат “духовни” лекции, но добре познават Духовните Закони, зачитат ги, живеят според тях и учат и децата си на това. Покланям им се.

Какво подарих?

Подарих и продължавам да подарявам най-доброто от себе си не само на семейството, на децата си, а и  на всички, които пожелаха да общуваме. Това е най-ценния дар – споделянето.

Какво получих?

Получих много любов, търпение и разбиране от близките си. Особено от децата си. Продължавам да получавам ежедневно опрощение на грешките си от тях. Дано бъда благословена от Твореца да мога и аз да давам същото. Получих много трогателни писма от читатели на книгата, много благодарности от тях и приказни пожелания. Да им се връщат преумножени.

Какво не бих забравила?

Не бих забравила да благодаря на всички тези “непознати” хора в живота ми, които не познавам лично, а ме заливат с толкова любов, благодарност и споделени мечти. Приемам го като най-висша чест. Благодаря на всеки един от тях!

Какво пожелавам занапред?

Пожелавам повече споделен ЛИЧЕН опит. ЛИЧЕН, а не прочетен или чут от някъде. Няма нищо по-силно от личното преживяване. Пожелавам на света ПРЕЖИВЯВАНИЯ. На всеки човек пожелавам да открие какво ОБИЧА и да прави всичко с любов, а не заради оцеляването. И най-накрая пожелавам всеки българин да обикне и приеме идеята за Безусловен Базов доход на всеки пълнолетен български гражданин. Вместо унизителни и условни помощи за някои, безусловно и равно за всички – така, както сме равни в очите на Твореца ни, да бъде признато на всеки правото да оцелява и съществува! АМИН!

Весели празници на всички познати и непознати приятели!

 

Въпроси – Здрав живот, отговори – Жанет Орфану, www.gorskokosovo.com