fbpx

Боян Митев: Какво представлява Идея Вита?

Boyan-Mitev

Какво представлява Идея Вита?

Идея Вита е преди всичко манифестация на желанието у моето семейство да се развива и променя чрез съвместна работа, включваща членовете на семейството и други хора, търсещи промяна.

За малко над две години дейност в Идея Вита съм срещнал хиляди хора, разговарял съм с тях (малко или повече), а с поне десетина съм и работил. С тези, с които съм работил, имахме взаимна полза – опознахме се и това доведе до допълнително себепознание. С другите хиляди хора, които са минавали през центъра – те служеха като огледало на нашия труд. Доволните от тях ни заливаха със суперлативи, недоволните – повечето май си мълчаха, малка част от тях вдигаха скандали.

Лично аз какви качества придобих? Много и разнообразни. Например, доразвих интуицията си на още по-добро ниво. Вече по-лесно усещам хората, знам с кого мога да общувам и на какви теми, лесно успявам да избегна тези, с които нямам допирни точки. Мога да проявявам осъзнато търпение, но се научих и да казвам истината в очите, когато усетя, че ми е необходимо. Научих се да разбирам още по-добре проблемите в човешките взаимоотношения, давал съм съвети, когато са ми поискали.

Тези придобити качества ми помагат да споделям личния си опит с хора, които ще го оценят и могат да го ползват за собствено развитие, както преценят. Това е в центъра на идеята, учим се от хората, те научават неща от нас, намират си себеподобни, ние намираме себеподобни. За други пък сме просто като продавачи към клиенти – но пак сме от полза взаимно.

Моите очаквания за бъдещето са да срещам все по-малко противоречия, хората в моето обкръжение да съществуват осъзнато без да са „духовни”, да могат да взимат решения според интуицията си и да се освободят от стереотипите на обществото.

 

Боян Митев, декември 2013, София. www.idea-vita.com