fbpx

Милка и Валери за чудесата на изминалата година

Milka-i-Valeri

Какво научих?

Милка Кьосева: Научих, че от първата искра на сътворението, творецът и наш създател е заложил всички атрибути и инструменти на сътворчество и проявление и те танцуват в нашата ДНК спирала, в мелодия и съзвучие с пътя, който нашият Висш аз чертае и захранвани от силата и богоподобието на нашата душа.
Научих, че ако още от деца получим ясно знание за принципите и законите на Вселената, в която сме проявени, няма да е необходимо да преживяваме дълбоки контрастни преживявания, защото ще можем във всеки момент да направим информиран избор за начина и средствата, чрез които да еволюираме. Отиващата си желязна епоха е белязана с целенасочена заблуда и ограничаване на свободата на Човека-Бог, чрез посяване на стопери на разгръщането ни в нашата ДНК, работещи и проявяващи мисловни конструкции, забавящи нашата еволюция. Когато осъзнаем, че тези неща пречат на развитието ни и щастливото ни проявление, ще можем да потърсим истината за нас в свещеното пространство на сърцето и ще се разгърнем като майстори на проявлението и творци на битието във всеки от аспектите, в които сме решили да придобием опитност.

Научих, че когато сме огрени от светлината на слънцето винаги има сянка и това е неизбежно, защото както физичния закон, така и принципа отразяващ дуалността в изразяването на личността в триизмерния свят е положен от твореца на нашата Вселена и е валиден в трета плътност. Едва когато душата еволюира до степен да се разгръща осъзнато в по-горните измерения – четвърто, пето и т.н, тази даденост се трансформира. Всеки наш отказ да признаем, сянката у себе си е една добре маскирана постановка на егото, което желае да увеличи себе си чрез добавяне на атрибутите на светлината и просветлението. Единствено и само, когато успеем да видим тази сянка, можем да я осветим с искрата на нашата душа и да я трансформираме в опитност.

Научих, че сянката е инструмент за еволюция, а не излишен атрибут, от който трябва да се отречем, тя ще отпадне от само себе си, когато сме готови да познаем божията любов, не само на думи, не само на волеви действия, а като бъдене на тази любов в най-естествения и и ненасилствен израз. Сянката винаги се проявява, когато не изпитваме радостта от битието, когато осъждаме, когато в живота ни липсва благодарност, когато се конкурираме, когато открито или индиректно нападаме някой, когато сме в състояние на борба и смятаме това за нормално, когато се приемаме твърде на сериозно, когато увреждаме чуждото лично пространство и петним доброто име на ближния. Всичко това води до конфликтни взаимоотношения, нездрави физически тела, погрешни възприятия за изобилието и един объркан свят, който се опитва да намери себе си.

Научих че любовта може да бъде тиха и незабележима и в същото време способна да сътвори нови Вселени. Тази любов живее в нас и ние сме тази любов, нека вдишаме екстаза от живота и бъдем това, което сме, а не това което си мислим, че сме.

Валери Добрев: Това е много хубав въпрос, защото човек може да погледне в себе си и да помисли с какво се е справил и с какво има още да се труди на личен и обществен план, разбира се това до колкото его личността не засенчва реалното състояние или камбанарията от която разглеждаме и общуваме със света, дотолкова ще бъде и адекватна преценката ни, а божествената стълба в познаването на себе си има безброй стъпала и цялата Вселена е в помощ за изкачването им, независимо по какъв начин се изразява това и ние как го възприемаме, като бяло-черно или шарено. Възхищавам се на същността на училището на Живота, защото Вселената е устроена по изключително разумен начин, Провидението стъпва във всеки миг на бъденето и когато погледнем по този начин можем да видим буквално, че всичко във и около нас отразява Същността ни на принципа на огледалото. Когато стъпваме на този принцип може да си улесним усвояването на уроците и справянето с остарели конструкции, системи и шаблони на поведение. Затова препоръчвам на себе си и на всички да си правим безпристрастни наблюдения на поведението, на собствените си реакции и на това как ни се представя космическото огледало чрез външния свят, какво ни се сервира от хора и събития, защото това получаваме, каквото съответства на вътрешното ни битие вътрешният ни Майстор диктува всичко случващо се с нас. Не съществува реакция/действие на Битието, която да не е в съгласие с решението на висшият ни Аз и да не отразява някаква форма на разбиране или неразбиране с вътрешния ни свят. Затова, когато се надигне у нас конфликт/неразбиране на вътрешно ниво спрямо ситуация на външно ниво, нека не търсим причините във външното проявление на Вселената, която е взела базата на вътрешното ни схващане, и е създала съответната ситуация за отработване на урока, защото в това ще страдаме допълнително, затова тук и навсякъде осъждането ще ни натовари допълнително, защото причината никога не е във външните обстоятелства. Нека винаги, когато нещо ни подразни или разцентрова погледнем в себе си със смирение и благодарност, че можем и имаме силата и мъдростта да се смирим и разлистим собствената си книга, в която сме написали, дали в този или онзи живот въпросната причина за дразнението, защото Провидението стъпва във всеки миг! Така, нека да бъдем бдителни!

„Каквото е вътре, такова ще бъде и отвън” е един основополагащ космически принцип, на която основа сме стъпили всички и градим Същността си, ако в основите на разбирането ни за Живота или себе си има нещо гнило, то ще градим върху погрешното схващане до известно време и ще рухне от самосебе си това фалшиво схващане, и това е прекрасното на Живота, че може да екпериментираме и в това е скрит синтеза на опитността, в което процъфтява мъдростта като краен резултат, това са вече перлите на Душата, чиято мида се явява Духът, плуващ формен и безформен в океаните на собственото си Битие.

Това, което научих е, че нищо старо вече не работи, схващанията с които сме закърмени и работили хилядолетия вече не са адекватни в новото време. Всички изпитваме на собствения си гръб интензитета в разтърсването на физическо, емоционално и ментално ниво през последната година, с цел пречистване на старото, навлизане в по-дълбоко духовно осъзнаване и приемане на следващата порция просветление, като крайно необходима за адекватното ни бъдене на Новата Земя, защото нищо ново не се гради на стари основи, а детето в нас сякаш е било дълбоко приспано и сега се събужда от зимния сън на отминаващата желязна епоха. Новото е пред нас, затова нови ще се родим в сърцата си, пречистени и с нови дрехи, както детето е с нова премяна за идната нова игра.

 

За какво благодаря?

Милка Кьосева: 
Благодаря за дара на живота.
Благодаря за това, че съм участник заедно със всички въплътени в момента душички във време на уникална трансформация на съзнанието, телата, ДНК , планетата.
Благодаря на прекрасните същества, които са много близо около мен и ме подкрепят във всеки миг.
Благодаря за прекрасното ми семейство и дом.
Благодаря за чистата мъдрост, която извира от усмивката на дъщеря ми.
Благодаря за подкрепата и любовта на съпруга ми.
Благодаря за огромната привилегията да се уча и творя в синхрон със душа близнак, чрез която съзнанието ми се изкачва на нов кръг от спиралата на еволюцията.
Благодаря на помощниците, учителите и водачите от невидимите за нас светове, на ангелите, природните духове и всички добронамерени обитатели на фините измерения.
Благодаря за здравото ми прекрасно физическо тяло.
Благодаря за прекрасната слънчева храна.
Благодаря за смеха и радостта, за сълзите, които отмиват шлаките и енергийните натрупвания през много животи.
Благодаря за свободата да бъда себе си.
Благодаря за красота, която ме заобикаля.
Благодаря на егрегорите от трета плътност, чийто товар ме направи по-силна и ми помогна да разбера какво не съм.
Благодаря на Бог, че е вложил в мен умението да виждам красивото и доброто у хората.
Мир, Любов и Светлина

Валери Добрев: Благодаря на цялата Вселена, затова, че сърцето ми може да се сподели в любов с нея, със всяка една звезда, слънце, планета и сърце! Благодаря затова, че обичам и съм обичан! Благодаря за това, че мога да изразя себе си в мечтите на сърцето ми като сътворчество и проявление на този и други планове! Благодаря затова, че съм тук и сега в това вълнуващо време! Благодаря за това, че имам възможността и осъзнатостта да правя грешки и да се поправям, да се разбирам повече и повече със всяка стъпка, в която Животът ме върви към себе си! Благодаря на прекрасното семейство, на Майка ми, Баща ми и сестра ми, с които съм израстнал! Благодаря със цялото си сърце за срещата със сродната душа близнак, която разкрива пред мен космическото огледало на Същността и ми помага в лечението на душевни въпроси и по-дълбокото разбиране и разгръщане на себе си! Благодаря на всички приятели, затова, че са до мен и ме подкрепят с разбиране и любов! Благодаря на всички прекрасни сърца, затова, че се срещаме, споделяме и обменяме приказката на сърцата си във форуми, срещи и семинари! Благодаря с любов в сърцето на Бога, на всички Архангели, Ангели и космически същества, и на цялата Вселена в разнообразие, форма, цвят, звук и бъднина!

 

Какво ме зарадва? Какво подарих?

Милка Кьосева: Зарадва ме усещането за свобода от матрицата на досегашните шаблони, когато взех трудно решение да се откажа от кариерата на мениджър и финансов консултант, което бе ролята ми през последните десет години. Тази свобода ми даде повече време да започна да сбъдвам мечтата си в синхрон с мисията и избора на душата ми. Зарадваха ме многото пътувания и общуването с природата. Зарадваха ме срещите с хората на различните форуми и семинари за личностно развитие и балансиран начин на живот, където съм участвала като лектор. Имам чувството, че всичко е радост… и любов…. и светлина.

Подарих Вяра, Надежда и Любов… и красиви неща които извират от сърцето ми под формата на творчество… и още много чудеса.

Валери Добрев: Радва ме това, че се уча да се радвам 🙂 радва ме това, че мога да дарявам и подарявам с частичка в творчество и споделяне от сърцето си в мечтание, вълшебство и красота.

 

Какво получих? 

Милка Кьосева: Получих любов, получих подкрепа, получих радост… получих прекрасни пътешествия, вълшебни картини, сбъднати мечти, единение със себе си … и обици… 😉

Валери Добрев: Получавам любов, благодарност и разбиране. Разбиране за себе си, Космоса и Живота като свещена форма в проявление на Бога!

 

Какво не бих забравил?

Милка Кьосева: През изминалата година, вибрацията на Земя се променяше с неописуема скорост. Тази повишена честота на трептене оказваше мощно влияние на ниво душа, на ниво личност, на ниво общество, на ниво Земя. Никога до сега не съм преживявала такива енергийни турболенции – изчиствания, трансформации, осъзнаване. Това наистина няма да го забравя за 2013 г.

Валери Добрев: Не бих забравил да благодаря и да обичам, всичко и всеки! Не бих забравил във вълшебни или трудни моменти да бъда или да се опитвам да бъда в храма на сърцето си, където вечен огънят гори! Не бих забравил никога Бога и Звездата на сърцето и душата си!

 

Какво пожелавам занапред?

Милка Кьосева: 

Мир * Любов * Светлина

Пожелавам за напред всяка една душа да открие своя уникален талант, да слуша гласа на Висшия си Аз, който мъдро навигира процеса на еволюция и разгръщане на потенциала ни, да живеем в Любовта на Бог и в благодарността за прекрасния дар на живота. Нека радостта, добротата, състраданието, здравето, изобилието преизпълват нашата реалност и танцът на нашата душа да се разгръща в мелодията на хармония по време на играта на творене на битието.

Мир * Любов * Светлина

 

Валери Добрев:

Ако желая мир, то първо мир ще създам със себе си!
Ако желая любов, то първо ще обичам себе си!
Ако желая светлина, то първо ще открия светлината в себе си!

Така пожелавам на всички прекрасни сърца стъпили в това преломно време тук и сега, Мир, Любов и Светлина! Мир, Любов и Светлина! Мир, Любов и Светлина!

 

Въпроси – Здрав живот, отговори – Милка Кьосева и Валери Добрев.