fbpx

Суровоядите са слаби, но здрави

Raw-Food

Пресните зеленчуци са отличен източник на витамини. Хората, които се придържат към суровата вегетарианска диета са по-леки, но значително по-здрави според последните американски изследвания.

Имаше съмнение, че не е полезно да се ядат само натурални храни в суров вид, тъй като тяхната консумация води до изтъняване на костите и е предпоставка към фрактури.

Проведените изследвания и съпоставки доказаха, че макар костите да са по-тънки при хората, консумиращи сурова храна, костните показатели са в норма и няма предпоставки за остеопороза. “Понижената маса на костните тъкани при суровоядите е в следствие на слабото телосложение” – вярват авторите на това изследване.

“Ние винаги съветваме суровоядите да консумират разнообразни здравословни храни и да се придържат към една балансирана диета” казва доктор Стефан Уолш, диетолог и говорител на вегетарианската общност в САЩ.

За своето изследване учените са сравнили костното здраве на 18 човека, строго придъжащи се към суровоядство за около 10 години с това на хора, които са консумирали храни съгласно типичната американска диета, включваща рафинирани въглехидрати, животински продукти и храни, преминали топлинна обработка.

 

Благодарение на www.recipemagician.com