fbpx

Диана Митева за проекта: Младежта – нашето бъдеще

 

Приятели, щастлива съм да ви споделя за новата инициатива на „Идея Вита” – проекта: “Младежта – нашето бъдеще”.

Цели на проекта

1. Предоставяне на базите на „Идея Вита” като обучителен център в теория и практика на младежи, за които идеите и практиките на здравословния начин на живот, добротворството и помощта за другите и Общото са част от живота им.

2.  Безплатно обучение- споделяне на опит от собствениците на „Идея Вита” /по някои от модулите и от други хора/ във формата на обучително- практични модули

 

Ползи от проекта:

  • запознаване на младежите с дейностите на работещ в България модел, изграждащ се на базата на добродетели и експериментиращ с просветлени модели на човешки взаимоотношения, просветлен модел на икономически взаимоотношения и други;
  • даване на знания и практика, както и възможност за прилагането им в базите на „Идея Вита”

 

Модули:

1. „Здравословно хранене” – Целите са младежите да практикуват здравословно хранене, да умеят да приготвят храна по здравословни методи, който желае може да сътрудничи в кухнята на „Идея Вита” или да работи, ако това е нещото, с което му се занимава. Обучението е теория и практика. Теми:  Защо е добре да се храним здравословно? Какво означава здравословно хранене? Как да си приготвяме здравословна храна? Продукти, подправки, билки за здравословно хранене. Суперхрани. Лечебната сила на храната и др. подобни теми

2. „Здрав дух в здраво тяло” – Лечебни, двигателни и енергийни практики. Целите са да се навлезе в същността на практиките, да се разбере как могат да се използват за лечение и поддържане на здравето на различните нива. Практика за подобряване на двигателната култура, придобиване на умения да се води занимание в група. Осигуряваме място за практикуване и допълнителни консултации.

3. „Организатори, модератори и координатори на събития”. Споделяне на опит как се организират събития – семинари, срещи- беседи, представяния на книги, промоции на продукти, различни празници. Практиката е участие в събития на „Идея Вита”. Цели — придобиване на умения, знания и разгръщане на качества за организатори.

4. „Природосъобразно земеделие” – запознаване с принципите на този тип земеделие, Календара на Мария Тун, примери за добри практики и работещи модели в България. Практика на Градина „Вита”.
Модулите ще стартират в зависимост от оформянето на групите. Ще обявим дата за запознаване на участниците с програмата на модулите и разпределянето на заниманията по дни и часове.

 

Ръководител на проекта:

Диана Митева – Управител на „Идея Вита” – 0888 803 745

 

Събитието във facebook: https://www.facebook.com/events/270636729756255/