fbpx

Медицината на новото време

Медицината на новото време от Георги Жеков

Книгата “Медицината на новото време” може да намерите в нашата електронна книжарница >>

 

Медицината на новото време

Променяме се енергийно, за да останем здрави

Георги Жеков срещнахме за първи път в „другата реалност”. Преди няколко години той разказа историята на своя живот в едноименната книга – и това беше история за една промяна из основи, случила се на ръба на този свят, но и на крачка отвъд него.

Оттогава Георги се променя непрекъснато. Буквално казано, посветил се е на това как функционира човек в материално и на по-фини нива. Един от най-съществените въпроси е за здравето ни. За да сме истински щастливи, сочи той, трябва да осъзнаем факта на нашата многоизмерност. Едва тогава може да преценим болестта, да й повлияем и да я променим. Да се променим всъщност самите ние.

За всичко това пише Георги Жеков в новата си книга. За възстановяването на енергийния баланс, за цялостното пречистване на организма, за ваксините и новата хранителна парадигма; за толкова много важни неща… Всяка страница отразява експериментаторския му дух – но и добавя гласа на сърцето, защото това, казва сам Георги, е един от начините да се изцеряваме… това да дочуваме себе си. Натам ни води и в това интервю…

 

Ключовите думи напоследък са пречистване, баланс, баланс… пак баланс. Кои са факторите, които замърсяват телата ни и разрушават този баланс?

Георги Жеков: Основните причини за замърсяването са на първо място храните с ниска вибрация и лошите мисли. Колкото и да не им се иска на голяма част от хората, лошите мисли играят огромна роля за баланса, към който се стремим. Иначе месото от всякакъв вид е един добър пример за храна, която нарушава хармонията в тялото ни. Истината е, че човекът като цяло преминава интензивно към съвсем нова енергийна структура на всички нива, която съвсем скоро няма да позволява на много от нас да употребяват животински продукти. Това всъщност се наблюдава напоследък все по-често, дори и при хора, които са свикнали с приемането на големи количества подобна храна.

Как лично чувстваш тялото си ти, как установяваш контакт с него и как разбираш потребностите му – от хранителна и от поддържаща баланса гледна точка?

При мен нещата са доста простички. Още след завръщането си от „другата реалност” (преживяване на ръба на смъртта, което Георги изпитва след като е блъснат от кола и после описва в книгата си „Другата реалност”) вече имах способността да различавам ясно кое е добро за моето тяло и кое не. И тук става въпрос не само за храната, но и за енергията, която обменям както с останалите човешки същества около мен, така и с различните места, които посещавам. Един от даровете, които получих, беше отвореният сърдечен център – щом се научим да чувстваме, усещаме или чуваме (при всеки това ще бъде различно), то вече няма съмнение кое е „добро” и „лошо”. Тук обаче е важно да се спомене, че въпросният глас, с който ни говори сърцето, няма как да бъде чут, ако не се научим да успокояваме достатъчно умовете си, които обикновено заглушават тази връзка. Хилядите медитативни техники, които съществуват, служат именно за това.

Това лято четяхме всеки ден от теб особени „пътеписи”, наречени „Да мина на сурово…” Какво научи за себе си от този експеримент? Колко продължи той и как се чувстваше на финала?

Чувствам се прекрасно и се радвам много, че успях да прекарам лятото на сурова храна 🙂 И най-важното е, че това стана съвсем естествено, без каквото и да било насилие над тялото и ума ми. Експериментът продължи около четири месеца и приключи с падането на температурите навън, което доведе до силното охлаждане на физическото ми тяло и последвалото доста трудно заземяване, независимо от различните медитативни техники, които използвам за това. В крайна сметка се оказа, че повечето суровоядци не случайно пребивават в по-топлите части на планетата 🙂 Което разбира се, не означава, че няма хора, които се хранят със сурова храна и в четирисезонни страни. Просто при тях изглежда не съществува подобен проблем или са намерили начин да се справят с него. Все още проучвам въпроса, тъй като лекотата, която ми дава суровата храна, яснотата на ума и повишеното усещане за енергията, наричана от много хора прана, определено ме кара да продължавам да търся възможно най-добрия вариант, за да се храня по този начин.

Всъщност, интересното е, че ти експериментираш с различните видове храни, със суперхрани и добавки. Можеш ли да систематизираш този свой опит? Потребностите ни са различни, но от какво най-много се нуждаем, как мислиш?

Това е много комплексен въпрос и на него може да се отговори в една отделна книга 🙂 Което най-вероятно и ще стане, тъй като в „Медицината на новото време” (втората книга на Георги Жеков, б.р.) нямах възможност да добавя някой от последните експерименти. За сметка на това в нея съм отделил специално място на това от какво се нуждае тялото на средностатистическия човек, за да може всеки да има някаква отправна точка в процеса на промяна на режима на храненето си или каквото нововъведение реши да направи с личното си физическо пространство.

Не мисля, че е нужно да добавяме към храненето си много и различни по вид суперхрани, ако имаме възможност да се храним разнообразно и то с жива и чиста биопродукция. България е богата на подобни храни и мога спокойно да кажа, че сме облагодетелствани от това. Живял съм повече от седем години в САЩ, където е рядкост да опиташ истински домат, освен ако не си го отгледал сам. Другият вариант е да си купиш зеленчук или плод от някой биомагазин, където цените ще бъдат няколко пъти по-високи, а гаранция за качеството отново няма да има. Факт е, че в последните няколко години, бизнесът с био и органични храни се превърна в мултимилиардна индустрия…

В момента единствено приемам водорасли и витамин B12 под формата на Метилкобаламин, за да си възвърна нивата на този така важен за организма витамин. След това ще се стремя да премина плавно и естествено към натуралните храни и да изключа добавките от менюто си, ако тялото ми и мястото, на което се намирам, позволяват това.

И така, новата хранителна парадигма е… 🙂

Новата хранителна парадигма включва освен всичките необходими за организма на човека вещества, и научаването на това да „слушаме” тялото си и да реагираме своевременно на това, от което се нуждае, в зависимост от промените в него. А те не са рядкост, особено при хората, които рязко са решили да преминат към различен начин на хранене. Тогава идват на дневен ред множество и различни симптоми, които са съвсем нормални при процеса на изчистване на телата ни, но когато за това няма информация и знания, то се приема като нещо негативно и процесът много често се прекратява от страх и незнание. За това е важно всеки, който е тръгнал по този път, да се консултира със специалист в конкретната област и да не експериментира без необходимите познания, тъй като това би могло да доведе до сериозни последици и дисбаланс. Не случайно винаги казвам, че експериментите, които правя със своето тяло, са „контролирани”, което означава, че ги стартирам, след като съм се запознал добре с материята, в която ще навляза.

Има ли продукт, храна, начин на хранене, който пренебрегваме или сме забравили дотолкова, че да си вредим?

Много хора пренебрегват водата, зеленчуците и плодовете. Масово се наблюдава дехидратация и липса на основни витамини, които много лесно могат да се набавят със зелени растения и различни плодове. Храненето „на крак”, както и употребата на традиционни български храни, като баничките примерно, не са особено добри идеи за постигането на баланса, за който споменахме малко по-рано. Да не споменаваме и веригите за бързо хранене, където произходът и съдържанието на храните са под всякаква критика. Хубавото е, че се наблюдава развитие в създаването и откриването на здравословни ресторанти, където хората могат да опитат малко по-различна, полезна за тялото храна, след което да решат дали могат да си я приготвят и в къщи. Обикновено се смята, че здравословното хранене е свързано с повече разходи, което не е вярно. Всичко зависи до каква степен искаме да поглезим вкусовите си рецептори 🙂

Само храната ли е основата на доброто здраве? Ами движението?…

Движението е също основна част от здравната парадигма и без него не бих казал, че можем да бъдем наистина здрави. Експериментирал съм и зная, че нивата на енергия, нивата на имунната система, както и повишената яснота на ума, са много по-изявени, когато добавим към ежедневието си поне 15-20 минути физическа дейност, та било то и най-обикновена разходка.

И все пак идва момент, в който сме болни… Схващането ни е, че някой трябва да ни излекува. Какво мислиш ти?

Единствено ние самите можем да се излекуваме или по-скоро да възвърнем баланса в тялото си. На първо място е нужно да осъзнаем какво представлява самият процес, наречен болест, през който преминава тялото ни, а след това можем да добавим и някоя и друга „патеричка” под формата на мед с лимон и джинджифил, чесън, гореща вода, в която да си потопим краката и т.н. Това разбира се, важи за повечето грипни вируси. При по-сериозните болестни състояния се налага и по-сериозна намеса.

Медицината на новото време от Георги Жеков

Как създаде новата си книга „Медицината на новото време”? Колко време, колко личен опит ти трябваше?

„Медицината на новото време” се въртеше в ума ми доста време и като цяло в нея съм вложил предимно опитността, която съм придобил през последните седем години от живота си. За написването й ми трябваха около седем месеца. Постарах се да я систематизирам така, че да е разбираема за всеки един човек, независимо дали има някакви познания в областта или не. Всъщност, това беше и най-трудната задача. Да представя сложни процеси по прост и разбираем начин 🙂

Кой е по-вещ в областта на здравето, тялото или душата? Какъв е балансът тук?

Зададен по този начин, въпросът има лесен отговор, тъй като в него не е включен елемента „ум”, който обикновено дисбалансира цялата система 🙂
Ако съществувахме единствено на нивото на душата и тялото, то тогава нямаше да има смисъл да отделяме време за това чудесно интервю 🙂 Фактът обаче, че комуникираме със самите себе си и помежду си на нивото на ума, все още налага разискването на тези важни за всички ни въпроси.

А кой е най-важният въпрос, на който отговаря новата ти книга?

Въпросите, на които отговаря книгата „Медицината на новото време”, са много, но може би най-важният е този, какво всъщност представляват хората като цяло. А именно, че сме многоизмерни същества, които във физическата реалност се променят постоянно и въз основа на това е нужно да изменят наложените в ума си представи и програми за това кое е добро или лошо, за да могат да продължат по-нататъшното си развитие. Разбира се, в „Медицината на новото време” това е тясно свързано с нашите физически носители и тяхната роля в пътуването, което сме предприели.

Някои може да поискат да са като теб – да направят същия експеримент „на сурово”, да получат опитността ти… Какво би им казал?

Не мисля, че някой би могъл да бъде като някой друг, но разбирам въпроса ти. Ние всички сме уникални и различни и това да минеш „на сурово” отново ще бъде една интересна и индивудуална сама по себе си опитност за всеки един човек.

Съветът ми към всеки е да започне, след като е събрал достатъчно информация и най-добре, след като се е консултирал не само със собственото си усещане, но и с някой, който е добре запознат с процеса. Аз не съм лекар и единственото, което правя, е да споделям собствената си опитност, през която съм преминал и знания, които съм натрупал с времето. Също е добре да се започне без някакво конкретно очакване за евентуален резултат и да се премине през всеки един момент с интерес и внимание за случващото се както въз физическото тяло, така и в емоционалното и менталното тяло. Това предполага и ежедневно самонаблюдение, което е може би един от най-чудесните подаръци, които можем да си направим.

Можем ли да се лекуваме с „Медицината на новото време”. Примерно, не чувствам добре черния си дроб и искам съвет… Книгата ще ме научи ли какво да правя?

Въпросът ти е прекрасно зададен. „Медицината на новото време” сама по себе си няма как да излекува, който и да било, но ако четящият е готов да предприеме някое от необходимите действия, описани в книгата, то резултатите ще бъдат налице в подходящия за него момент в зависимост от индивидуалното му състояние. Процесът на балансиране на системата съзнание-ум-тяло, за която говорим, при някого може да отнеме години наред. При мен този процес е все още в действие и продължава. Резултатите са очевидни, но те са вследствие на придобити знания, упоритост и постоянство. Все неща, без които няма как да променим каквото и да било в живота си.

Какво чувство изпитваш сега, след като и тази книга – „Медицината на новото време” е написана? Имаш ли посока, в която да разшириш сам себе си?

Радостен съм, признавам си 🙂 С екипа на ИК „Бард” работихме в идеален синхрон и това доведе до чудесни резултати. Предстоят представяния на книгата в цялата страна, които обичам не по-малко от самия процес на създаване и творчество. Живата комуникация с хората носи различна по вид енергия, която ме зарежда допълнително и ми дава сили да продължавам напред още по-силен, отколкото преди 🙂 Затова създадох и новото еднодневно съпреживяване, в което съчетавам както работата на духовно ниво от „Другата реалност”, така и методите и техниките от „Медицината на новото време”. Първите отзиви са много положителни, което силно ме радва.

Иначе продължавам смело с експериментите и развитието си. Осъзнал съм, че за нас, хората всичко е един преход от една опитност в друга – и ако съумеем да я предадем по възможно най-добрия начин на всички около нас, то тогава получаваме и най-голямото удовлетворение от съществуването. Животът за мен представлява едно истинско споделяне на пътя ми чрез любовта и разбирането, че срещу мен винаги стои още едно човешко същество, което е част от мен самия и вечния танц на вселенската енергия…

Благодарим ти, че сме в една реалност!

И аз благодаря от сърце за прекрасните въпроси и за възможността да им отговоря и споделя част от себе си със света. Пожелавам на теб и на всички хора изобилие от любов, благодат и хармония, които да осветяват пътя напред…

 

Възстановява системата съзнание-ум-тяло

Новата книга на Георги – „Медицината на новото време”  работи за това да осъзнаем взаимосвързаността между тялото, ума и съзнанието ни. В днешното си емоционално и ментално състояние ние сме изгубили способността да разчитаме тази верига. Така започват проблемите ни.

Книгата на Георги пък от своя страна подхваща нещата оттам, където са прекъснати. Бавно и с търпение авторът разяснява отделните зависимости в телата ни. Защо е важно например да съхраняваме ензимите. Как да пречистим замърсеното в нас. Да усетим същността на алкално-киселинния баланс.
И по-нагоре по веригата тяло-ум-съзнание продължава Георги. „Медицината на новото време” говори и за емоционалните ни заболявания, също за това как програмираме болестите в себе си. Медитативни практики, визуализации и осъзнато хранене ни помагат да отворим вратичката към възстановяване на нашия енергиен баланс. Новата книга на Георги Жеков е за това –да се почувстваме добре. Да сме здрави.

 

Новата енергийна структура

Месото от всякакъв вид е един добър пример за храна, която нарушава хармонията в тялото ни. Истината е, че човекът като цяло преминава интензивно към съвсем нова енергийна структура на всички нива, която съвсем скоро няма да позволява на много от нас да употребяват животински продукти.

 

Да минеш на „сурово”

Експериментът продължи около четири месеца и приключи с падането на температурите навън, което доведе до силното охлаждане на физическото ми тяло и последвалото доста трудно заземяване, независимо от различните медитативни техники, които използвам за това. В крайна сметка се оказа, че повечето суровоядци не случайно пребивават в по-топлите части на планетата 🙂

 

Много хора пренебрегват водата, зеленчуците и плодовете

Масово се наблюдава дехидратация и липса на основни витамини, които много лесно могат да се набавят със зелени растения и различни плодове. Храненето „на крак”, както и употребата на традиционни български храни, като баничките примерно, не са особено добри идеи за постигането на баланс.

 

 

Разговор за това как да сме здрави на Краси Проданов.