fbpx

Да образоваме всяко дете относно храненето

Казвам се Джейми Оливър. На 34 години съм. От Есекс – Англия съм и през последните седем години работих неуморно върху това, да спасявам животи по моя си начин. Не съм лекар. Аз съм готвач. Нямам скъпо оборудване или лекарства. Използвам информация и обучение.

Твърдо вярвам, че силата на храната заема основно място в домовете ни и ни свързва с най-доброто от живота. В момента наблюдаваме една ужасна, ужасна реалност. САЩ, вие сте на върха. Това е една от най-нездравословните държави в света.

Всяка една, отбелязана в червено е болест, свързана с хранителния режим. Всеки доктор, всеки специалист ще ви го каже. Факт. Болестите, свързани с хранителния режим, са най-големия убиец в САЩ днес, в настоящия момент. Това е глобален проблем. Катастрофа. Помита света. Англия е точно зад вас, както винаги.

В момента реалността е, че храната, която децата ви получават всеки ден, е бърза храна, много преработена, и няма достатъчно пресни съставки в нея. Знаете – много добавки, Е-та, съставки, за които изобщо няма да повярвате … Няма достатъчно зеленчуци. Пържените картофи се считат за зеленчуци. Пица за закуска…

Трябва да започнем да обучаваме децата в училище относно храната.

Моето желание е да помогнете за силно и дълготрайно движение, което да образова всяко дете относно храната, което да вдъхнови семействата да готвят отново и да даде знания на хората навсякъде, за да се борят със затлъстяването.

 

Джейми Оливър