fbpx

Рила. Живата планина – изложба на Любомир Розенщайн

Rila-livata-planina

Рила. Живата планина

Изложба фотография на Любомир Розенщайн

Рила. Светилището на България. Могъщият източник на светлина над българската земя през вековете. Отвъд формите на планинските върхове, скалите, езерата, улеите, изворите и потоците, прозира онази непрекъснато захранваща живота на планетата енергия, чиято сила мъдреците са познавали още от древни времена. Тук, във високото, на границата между силуетите на билата и небето, можеш да влезеш дори и днес през портите на тишината в други духовни измерения. Тук, горе, светът долу и стресът на градовете изглежда далечна илюзия, а всяка нова среща – с пейзаж, с изгрев, с облак, с камък, с пътека, може да се превърне в неочаквано вътрешно откритие, което да те промени из основи.

Когато оставиш мислите, донесени отдолу; вътрешните гласове отдолу; картините, думите, всички шумове и познатите усещания, освобождаваш от всичко това пространството, в което в теб да влезе планината. Това е състояние на вътрешно и външно мълчание; състоянието на дълбока медитация под повърхността на планинското езеро – там, където водите са недокоснати от вятъра.

В своите планински фотографии Любомир Розенщайн запечатва пейзажа отвъд пейзажа и формите; прониква в незаетите пространства на съзерцанието и ни води към светлата сърцевина на свещената българска планина. Изложбата е и вик за спасение на планината Рила, над която с новопланирания мегапроект „Дестинация Рила“ отново тегне заплахата да бъде превърната в гигантска строителна площадка; в бетонирана, насечена площ; в угаснала, мъртва географска територия.

Любомир Розенщайн има 30-годишен опит в променените състояния на съзнанието. Той е йога-майстор, основател на Радиото за личностно развитие ChangeWire , автор на книгите за вътрешното търсене „Розовите очила на душата“ и „Планетата на щастието“; на най-популярните оригинални програми за водена медитация, дълбока релаксация и йога нидра (йога на съня) на български език; на дискове, статии, брошури и семинари за психология, личностно развитие, самоусъвършенстване, медитация и йога.

Изложбата ще бъде открита от автора в SOHO – София, ул. „Искър“ 4, на 24 март в 19:30 ч.

От 18.00 Любомир Розенщайн ще води на място и сесия по йога-нидра (йога на съня) за докосване до енергията на високата синя планина (участие в тази сесия само с предварително записване). Изложбата ще бъде отворена за посещение до 25 април всеки работен ден от 9 до 19 ч.

Вход свободен.

_MG_0593

_MG_0599

_MG_0847

2012_rilanovember-235

IMG_0105

IMG_0691

IMG_0992

IMG_1034

IMG_0837

IMG_0875

IMG_0693

_MG_0865