fbpx

Сок от моркови

DSC_4975

Повече за сока от моркови

Сокът от моркови е сред най-богатите източници на витамин А, който организмът усвоява бързо. Съдържа също и голямо количество витамини В, С,  К, натрий, калий, калций, магнезий и желязо. Сокът от моркови спомага да се приведе в изправност целият организъм, подобрява апетита, храносмилането и състоянието на зъбите… Особено добър е за зрението. Според Норман Уокър може да се пие от 0,5 до 3-4 литра на ден.

Суровият морковен сок е чудото на нашия век. Той повишава съпротивителната сила на организма срещу раковите заболявания, инфекции на очите, гърлото и целия организъм и действа изключително ефективно при язвите. Този сок предпазва невната система и повишава енергията. Ендокринните жлези, особено надбъбречните и полови жлези, се нуждаят от хранителни елементи, съдържащи се в морковения сок. Понякога с пиенето му се лекува безплодието. Някои от болестите на черния дроб и червата се предизвикват от отсъствие елементи, които се съдържат в суровия морковен сок.

Понякога при вземане на голямо количество сок се получават реакции. Това е напълно естествен процес и показва, че организмът се чисти. Често при това се образуват толкова много отпадъци, че не могат да се отделят по естествените пътища чрез урината и червата, а се отделят в лимфата и се излъчват чрез кожата. Тези отпадъчни материали имат оранжев или жълт пигмент и затова кожата може да се оцвети. Побледняването на кожата при пиене на сок от моркови говори за очистване на черния дроб. Впоследствие то минава.

По материали от д-р Норман Уокър

 

DSC_4966

За приготвянето на сок от моркови са ни необходими 3 неща:

 

DSC_4968

DSC_4969

Завъртаме и готово. Изпиваме скоро след приготвянето. В случай, че искаме да съхраним сока за по-дълго време, го слагаме в стъклена бутилка и затваряме добре.

 

DSC_4975

Според д-р Норман Уокър, който живее над 100 години в добро състояние, колкото повече и по-често сок от моркови пием, толкова по-добре. Разбира се, във всичко следва да сме разумни и да се съобразяваме с много фактори.

Бъдете здрави и усмихнати!

 

Калоян Гичев, месец март 2014 г., София.