fbpx

Дийпак Чопра

Chopra-3

Дийпак Чопра е сред най-емблематичните фигури на XX век. Писател, духовен водач, философ, мистик и пионер на алтернативната медицина – това е само част от вселената Чопра. Дийпак е безспорен авторитет в света на духовните ценности, автор на бестселъри и търсен в цял свят лектор.

През 1999 година списание „Тайм” обявява Чопра за един от 100-те герои и икони на XX век. Дийпак Чопра е човекът, който успя да предаде източната мъдрост на западния свят по начин, по който никой до момента не го беше правил. Чопра е любимец на хората в големите градове, първият в света „градски гуру”, който е достигнал до сърцата на милиони хора като е споделял с тях как е възможно да живееш в хармония със себе си, дори и когато няма как да промениш мястото и условията на ежедневието си.

„Моята страна е обогатявана от приноса на повече от един милион индо-американци, които включват д-р Дийпак Чопра, пионерът на алтернативната медицина.” – Президентът Бил Клинтън, 21 март, 2000 – Стейт Динър – Индия

Списание „Тайм” обявява Дийпак Чопра за един от 100-те най-големи герои и икони на века, и го приема за „поетът-пророк на алтернативната медицина.” – Списание „Тайм”, юни, 1999

„Прославен лекар и автор, Дийпак Чопра несъмнено е един от най-светлите и вдъхновени философи на нашето време.” – Михаил Горбачев, цитат по време на получаване на медал на президентството на република Италия, присъден от международния природонаучен комитет Пио Манзу

 

Deepak-Chopra-1

Дийпак Чопра е основател на фондация „Чопра” и съавтор и председател на „Чопра Център” в Карлсбад, Калифорния. Той е журналист в „Сан Франциско Кроникъл” и „Уошингтън Пост он Фейт” и редовно пише статии за Oprah.com, Intent.com и Huffington Post.

Чопра е известен като световноизвестен автор на повече от седемдесет и пет книги с двадесет и един бестселъра на „Ню Йорк Таймс”, както на художествена, така и на нехудожествена литература. Световен експерт в сферата на личностното развитие, книгите на д-р Чопра са публикувани на повече от тридесет и пет езика. Неговите бестселъри на „Ню Йорк Таймс”, „Мирът е пътят“ получи наградата „Куил“ за религия и духовност през 2005, а „Книгата на тайните : отключи скритите измерения на живота си” беше наградена с Гранд Прайз на Наградите Наутилус през 2005. Най-новите му бестселъри на „Ню Йорк Таймс” включват „Свръхмозъкът: освободете необузданата сила на ума си”, „Война на световните мирогледи”, „Пресътворяване на тялото, възкресяване на душата” и „Духовни решения—отговори на най-големите житейски проблеми”. Неговата книга, „Душата на лидерството“ е отличена като една от петте най-добри бизнес книги за успешна кариера според „Уолстрийт Джърнал”.

Новаторските мобилни програми „Без стрес“ и „Йога“ са едновременно мъдри и научни приложения – те предоставят възможност да разкрием света на Дийпак Чопра. Обявен в Деня на майката през 2010, новият мултимедиен проект, „Връзката между майка и дете: биологията на любовта”, издаден от TheVisualMD.com с консорциум партньори, разкрива невиждани досега научни снимки, изобразяващи необикновената биологична връзка между майка и бебе.

Популярността на Дийпак Чопра като международен презентатор и лектор се илюстрира с впечатляващ списък с премии. Чопра получава Наградата за мир ГОИ за 2010 година, хуманитарната награда „Старлайт“ за 2010 година, става почетна личност на „ Изкуство за Живот“ за 2010 година, медал на честта „Елис Айланд“ за 2006 г., представена от фондацията на националната Етническа Коалиция , наградата „Трайлблазер“ за 2006 г. от центъра за интегративна медицина Скрипс, хуманитарната награда „Айнщайн“ за 2002 г. чрез медицинския колеж Алберт Айнщайн. Той участва ежегодно като лектор на събитието „Новости в медицината“, спонсорирано от медицинския факултет на Харвард. Д-р Чопра е член на Американския колеж на лекарите, член на Американската асоциация на клиничните ендокринолози и помощен професор на изпълнителните програми в института по мениджмънт „Келог“ към университета Нортуестърн.

 

За първи път в България

Ние от „Инспайър Толкс” сме изключително щастливи да ви представим Дийпак Чопра в София, България. Това е не само първата лекция на Чопра в България – но и сред първите в цяла Източна Европа. Дийпак ще представи “The Future of Wellbeing”. Една от най-интересните и вълнуващи личности на нашето време ще говори за това какво всъщност е бъдещето на благосъстоянието – духовно, емоционално, интелектуално, физически и финансово.

Дийпак Чопра е сред най-търсените лектори в света. Той е обиколил цялото земно кълбо от Ню Йорк до Токио, от Джайпур до Мексико Сити , от Лима до Банкок, от Лондон до Дубай, привличайки на лекциите си стотици хиляди хора през последните 20 години. Всички те очакват лекциите на Чопра, за да станат съпричастни към едно вълнуващо преживяване, изпълнено с мъдрост, духовни послания и зареждащо настроение. Освен с лекциите си за широк кръг от аудитория, Дийпак Чопра е известен и със семинарите, които провежда за някои от най-известните фирми в света. Хора от всички краища на земното кълбо и от всички националности чакат с нетърпение възможността да чуят Чопра и в неговия център в Карлсбад, Калифорния.

 

it-dch-598x150

 

За повече информация: www.inspiretalks.bg