fbpx

Събитие на Здрав живот: очистване на организма – основа на здравето и радостта

Струва ни се, че тази година има много добри условия да работим за чистотата – на всяко едно ниво. Може би за тялото тя се нарича здраве, за душата – радост. И двете изглеждат дълбоко взаимосвързани. Вдъхновени от тези мисли решихме да организираме семинар, в който да се фокусираме в тази посока и чрез него да можем да положим основи или да утвърдим знания, които да ни помогнат по пътя на чистота. Събитието със съдействието на Здрав живот и Калоян Гичев, Алексей Скворцов – основател на здравен център “Дар” и Георги Костов.

DSC_5994

В първата си лекция Алексей Скворцов сподели ценни принципи за очистване на дебелото черво – 95% от всички болестите зависят от неговото състояние. По думите му: “Трябва съзвсем съзнателно да обърнем внимание на дебелото черво. Програмата е всеки ден, всяка седмица, всяка година”. Той разказа за това, че често мислим и сме загрижени за сърцето, за белите дробове, за бъбреците, но не и за дебелото черво. Това се пропуска и от традиционнната медицина. Принципът, по който се върви към чистотата е първо да се придобие и след това да се запази и този процес е необходимо да се прилага постоянно. Когато организмът ни е чист изпада в режим на саморегулация.

DSC_6012

Алексей Скворцов ни напомни, че “зная, значи действам” и че, е добре да се стремим да прилагаме, знанията, които получаваме и най-вече тези, които смятаме, че ще ни въздействат най-добре. Препоръча да наблюдаваме кога и защо сменяме истинските неща с патерици, каквито са лекарствата, очилата…
За финал на лекцията г-н Скворцов каза, че добре чистота да ни стане навик, от това до голяма степен зависи щастието на човека.

DSC_6025

Семинарът продължи с Калоян Гичев. Той сподели наблюденията и опита, който е натрупал в стремежа си да бъде по-чист на всяко едно ниво. За него разширяването на чистота става постепенно. Може да се постигне по различни пътища в зависимост от това до какво развитие сме достиганали. Варианти са религиозните пости, житния режим, гладуването, соковия режим. Калоян обърна внимание на това, че е необходимо да се свързваме с храната да видим какво ни носи. Чудесен пример за това е житото, и по специално лимецът. Той сподели, че в началото му е било по-лесно да гладува, отколкото да изконсумира цялото жито по време на режима. С времето това се е променило, усещането за силата на храната става все по-силно. Това се случва, ако в нас стремежът за чистота е добре проявен. Той спомага да имаме по-ясна представа за света в нас и извън нас и по-голямо спокойтвие. Ведростта на Калоян се пренесе в цялата зала 🙂

 

DSC_6031

Георги Костов беше много полезен на аудиторията с лекцията за дишането и поста чрез гладуване. Той акцентира върху това, че едно от най-важните неща да не проявяват болести е правилното дишане. Посочи данни, че според научни изследвания ние използваме самомалък процент от възможностите си. Разказа и показа няколко начини за дишане. Предаде ни много полезни знания и опит, които е натрупал за гладуването. Най-дългият му такъв режим е от 7 дни сух пост (без вода) и 2 дни мокър (с приемане на вода). Въздържанието от вода и храна е едно от най-силните средства за лечение и предпазване от много болести. Съвсем накратко основнитите принципи, които работят чрез гладуването: когато организмът не преработва храна, той разполага с цялата енергия да се изчисти и той най-добре знае към какво да насочи тази енергия; по време на гладуване умират болните клетки в тялото.

 

DSC_6019

Във втората си лекция от семинара Алексей Скворцов акцентира върху няколко неща. Започна с важността на алкално-киселинния баланс и защо е необходимо да следим този показател. В кисела среда се развиват бактерии, плесени, гъбички, паразите, които стават причинители на много от проблемите. Сурова храна благоприятста за запазване на баланса. Г-н Скворцов разказа в детайли и за уринотерапията и благоприятното и въздействие за лечението на много болести. Сподели начина, по който тя влияе на тялото и спомага за премахването на болестта. За да се използва урината е необходимо да сме постигнали добра чистота на организма. Така и самото й приемане няма да ни представлява затруднения.

Алексей Скворцов ни насочи към най-големия лечител, който можем да потърсим – това е нашият организъм. Даде пример, че не гипсът лекува счупеният крак, той само спомага за това. В клетките се осъществяват около 4000 процеса на минута и вътешната ни система е съвършена. От нас се изисква да имаме будност да я поддържаме чиста и да я предпазваме.

В заключение г-н Скворцов посъветва каквато и храна или вода да приемаме, да помислим, да благодарим, да отправим молитва към тях. Мислите са движещ фактор за всички процеси в организма. Здравето до голяма степен зависи и от тях.

DSC_6053

Всички заедно отправихме благодарност към бутилките с вода, които бяха с нас и отправихме изпълнените с краткост и дълбочина слова: “Божията Любов носи изобилния и пълен живот”.

След лекционната част всички отпихме свежест със сокове, приготвени от зеленолистни и плодеве. Ябълките, морковите, спанакът и ментата донесоха и практическа полезност на клетките, заедно със словото. Единение на радостта и здравето.

DSC_6075

DSC_6064

DSC_6066

Имахме възможност на живо да видим сокоизстисквачките предлагани в магазина на Здрав живот и да пием сок приготвен с тяхна помощ.

Благодарим на всички гости за присъствието и за възможността да осъществим това събитие. Накратко предадохме есенцията и посланията на семинара. Очаквайте видео материали на Здрав живот с пълните лекции на Алексей Скорцов, Георги Костов и Калоян Гичев.

 

Здрав живот, 27 април 2014 г.