fbpx

Прочистване на черния дроб и жлъчката със сок от лимони и зехтин

Здрав живот - Прочистване на черния дроб и жлъчката със сок от лимони и зехтин

Подготовка:

Една седмица преди прочистването е добре да се яде хубава, прясна и здравословна храна. Препоръчително е да се премине изцяло на растителна храна като се спазва тя да бъде предимно сурова. Топлинната обработка да се прилага чрез задушаване на пара или варене.

В основната си част прочистването трае 3 дни. В тези три дни се пият прясно приготвени сокове. Соковете могат да бъдат от:

 • зелени ябълки;
 • моркови;
 • моркови и червено цвекло.

 

През трите дни на прочистването следва областта на черния дроб да се затопля с грейка (или по друг начин) по няколко пъти дневно.

На третия ден сокове и вода се пият до около 17 часа. Областта на черния дроб отново се затопля и около 19 часа се взимат равни количества (по около 120-200 мл) студен-опресован зехтин и прясно-изцеден лимонов сок. Зехтинът и сокът от лимони се изпиват бавно и спокойно. Цялата вечер е добре да бъде прекарана в хармонична и приятна атмосфера. Продължете със затоплянето на черния дроб – това ще отпусне каналите и той по-лесно и несмущаващо ще се освободи от натрупванията.

На сутринта дебелото черво е добре да бъде очистено. Може да бъде направена клизма или да се изпие Английска сол (магнезиев сулфат), за да се подпомогне изчистването на отделените чернодробни камъни. Около обяд може да започнете да се храните със сок или плод.

Чернодробните и жлъчните камъни се отделят в дебелото черво. Те са най-често със зеленикав цвят и консистенция на пластелин.

Процедурата е сравнително лека. Затоплянето на черния дроб е важно и не бива да се пренебрегва. Възможно е в малко случаи да се изпита лека болка или гадене. При спазване на цялата процедура и при вслушване в сигналите от тялото не би следвало да има неприятни усещания.

 

Прочистването на черния дроб се препоръчва:

 • да се прави през края на зимата и пролетта;
 • да се прилага при пълнолуние;
 • да се прави като профилактично средство (при наличието на установени проблеми следва подходът за лечение да се съобрази с конкретните обстоятелства).

 

Ползи от прочистването:

 1. Черния дроб и жлъчката се освобождават от натрупвания.
 2. Подобрява се работата на черния дроб и жлъчката.
 3. Прочистването подобрява метаболизма.
 4. Влия благотворно върху емоционалното състояние.
 5. Трите дни на сок изчистват кръвта, лимфата, подобравят работата на храносмилателната система, носят здраве за очите, оказват положително действие върху кожата, зареждат с елементи, вещества и прана.
 6. Яденето на здравословна храна няколко дни преди и след прочистването ще окаже допълнително благотворно влияние върху тялото, чувствата и мисълта.

 

Допълнителни материали за черния дроб и камъните на английски език:
http://www.globalhealingcenter.com/liverstones.html
http://www.nutridirect.co.uk/liver-cleanse.html
http://curezone.com/gallstones/
http://en.wikipedia.org/wiki/Gallstone