fbpx

Лимонада с еньовче

Лимонада с еньовче

Тази рецепта сътворихме, за да се зарадваме на даровете на природата и за да се свържем с лечебните сили на Еньовчето.

Еньовчето е известно с това, че лекува щитовидната жлеза. Нашият приятел Косьо Стамболиев, от родово имение “Изворче”, публикува скоро в профила си във facebook молба към дамите да пият повече еньовче и да му обърнат внимание. Присъединяваме се към призива на Косьо.

“Привет на всички! Малко думи за безценната билка Еньовче чието име носи наближаващия празник Еньовден! Отправям молба тези редове да се прочетат най-вече от нежната половина на аудиторията и да я споделите с повече жени. Днес повечето жени страдат от намалена или увеличена функция на щитовидната жлеза. Голяма част от жените дори и не подозират това и понякога се диагностицира след години. Причината най-често е постоянен или моментен стрес. Решението – Еньовче. Прави се лечение или профилактика имено в дните около Еньовден с прясна билка накисната в изворна вода, престоява една нощ. Така се накисва за следващия ден от вечерта по 10тина стръка в около литър вода добре цъфнало еньовче. На следващия дена се правят минимум 3 гаргари по 5 минути и се изпива 1 – 2 чаши за целия ден от студената настойка. Това се прави поне 2 седмици при установено заболяване и една седмица при профилактика… Еньовчето до дни ще цъфне в цяла България! Приемете този дар с благодарност и го ползвайте за здраве!”

Косьо Стамболиев

 

Предлагаме рецепта за лимонада от Еньовче.

 

Продукти:

  • прясно набрано еньовче (за предпочитане по изгрев);
  • половин лимон;
  • пчелен мед;
  • вода.

 

DSC_7645

Приготвяне:

Обелете половинката лимон.

 

DSC_7647

Сложете еньовчето, лимона и водата в блендер.

 

DSC_7648

DSC_7650

Разбъркайте добре.

 

DSC_7651

DSC_7652

Прецедете получената смес през цедка

 

DSC_7653

Добавете пчелен мед.

 

DSC_7654

Разбъркайте много добре. Енергично за няколко минути. Колкото повече разбърквате, толкова по-добре, така витализирате и структурирате напитката. Весела и бодра песен, съчетана със светли мисли, правят лимонадата още по-лечебна.

 

Лимонада с еньовче

Бъдете здрави!

 

Здрав живот, 11 юли 2014 г.

 За приготвяне на рецептата използваме блендер OmniBlend V. В случай, че бихте искали да се запознаете повече с OmniBlend, може да го разгледате и поръчате от <тук>