fbpx

Салата с чеснов сос от лимец

DSC_7899

В “Здрав живот” ви представяме различни рецепти с лимец, които да разнообразят менюто на всеки, който поиска да се свърже малко повече с житните зрънца и със силите скрити в тях. Вярваме българският лимец – древното жито, носи в себе си жизнена енергия и микроелемнти, които внасят свежест в нас и обновление.

Представяме ви поредната рецепта с лимец: Салата с чеснов сос от лимец. Разбира се, това е само един възможен вариант и всеки може да го претвори според предпочитанията си и според предпочитанията на тези хора, с които ще сподели тази храна.

 

DSC_7869

Продукти:

 

DSC_7871

Приготвяне:

Почистете чушките и обелете краставиците.

 

DSC_7874

Може да нарежете краставиците. В случая ние ще ги направим на спирали със спиралайзер. Използваме приставката с по-едри отвори, за да направим краставиците като макарони.

 

DSC_7875

Правим един напречен разрез до половина, който да е по цялата дължина на краставицата. Целта на това е да ограничим дължината на получените спирали.

 

DSC_7876

Поставяме в спиралайзера и завъртаме.

 

DSC_7880

Готово, вече имаме “макарони” от краставица.

 

DSC_7887

Нарязваме чушката на малки парченца.

 

DSC_7888

Нарязваме и руколата.

 

DSC_7889

Поставяме всичко в чиня.

 

DSC_7891

Заливаме със чесновия сос от лимец. За украса слагаме малко покълнал лимец, листенца рукола и една маслина.

 

DSC_7899

Нашата здравословна салата от зелени зеленчуци с чеснов сос от лимец е готова. Ако я споделим с близки и приятели, вярваме, в приятна атмосфера, вярваме, че ще е още по-вкусна и здравословна.

 

За “Здрав живот” приготви и засне Калоян Гичев, 21 юли 2014 г., град София.