fbpx

Георги Жеков – интервю в реалността

Georgi-Zhekov-i-1

Разкажи ни как минава един ден в твоята друга реалност?

Всички дни в другата реалност са много интересни и различни, но така или иначе някои основни аспекти в тях се повтарят. Ще опиша накратко един от тях, в който да кажем се намирам в София, където прекарвам няколко дни в седмицата 🙂

Събуждам се между 5 и 6 часа и обикновено първото нещо, което правя е да си поема дълбоко въздух няколко пъти с мисълта и чувството на благодарност, че просто съм, заедно с което обикновено благодаря за прекрасния ден, който ме очаква и за безбройните чудни синхроничности, които ще ми бъдат поднесени. Така още със събуждането буквално структурирам деня си и се подготвям ментално за нови и интересни предизвикателства.

Следва кратко освежаване в банята, след което идва ред на сутрешната ми практика, която е съчетание от различни видове дишания, йога и тай чи упражнения, както и лека кардио тренировка, която включва тичане, скачане на въже или комбинация от упражнения с тежестта на собственото ми тяло. Всичко зависи от моментното ми желание. Старая се всеки ден да бъде уникален и различен, но някои аспекти от тази практика са се задържали с годините и това са предимно дихателните техники, които от личния ми опит най-лесно успокояват и балансират ума.

След студения душ, който ме освежава допълнително, сядам пред компютъра, пускайки си любима музика и прочитам няколко статии от различни хора, които ме вдъхновяват, дават ми нови идеи и обогатяват знанията и речниковия ми запас от думи. Чашите ароматен чай с мед са в изобилие и често продължавам с четенето или директно преминавам към писането на някоя от статиите си или части от следващата ми книга.

Следобедите и вечерта се старая да се срещам поне с един или двама от приятелите си, с които най-често обсъждаме настоящи или нови проекти или просто споделяме опитност, която води до нови прозрения.

Напоследък пътувам много из цялата страна и се срещам с най-различни хора, което видоизменя донякъде горния сценарий, което от своя страна е чудесно, тъй като ми позволява да бъда в зоната на неизвестното за колкото се може повече време. Обичам да се изненадвам и да се поставям в непривични и нови ситуации и места, където да възприемам и научавам по нещо ново 🙂

Може ли да изброиш десет супер храни за душата?

Осъзнато дишане, осъзнато ходене, осъзнато слушане, осъзнато говорене, осъзнато шофиране, осъзнато писане, осъзнато четене, осъзнато сънуване, осъзнато обичане и не на последно място осъзнато хранене 🙂 Думите “осъзнаване” и “осъзнатост” са от съществено значение за едно балансирано пребиваване в реалността. И не толкова самите думи, колкото тяхното преживяване и истинско разбиране.

Коя е думата, която най-често споменаваш в ежедневието си?

Благодаря 🙂

Натрупал си много опитности във видимия и невидимия свят. Може ли да се каже, че вечността е безграничност между живота и смъртта?

Би могло да се каже и така, да. Дори това определение за вечността много ми допада, въпреки, че самата тя не би могла да бъде описана с думите и понятията, с които сме свикнали да си служим, тъй като самото й осъзнаване се случва отвъд границите на ума, където създаваме въпросните мисли и понятия. Когато успеем макар и за миг да преминем отвъд полубезкрайния поток от мисли, се свързваме със самите себе си и нашата истинска същност, която е вечна, безкрайна и неумираща. И тогава осъзнаваме, че както живота, така и смъртта са едно цяло, което ни свързва в един безкраен поток на учене на нашата душа. Учене, което се случва както във видимите, така и в невидимите светове. Процес, който веднъж осъзнат, ни дава вечната свобода да бъдем себе си и да творим с любов и благодарност…

В книгата си “Другата реалност” споделяш усещането, че “единственото време е Сега”. Кои са действията, мислите и чувствата, които спомагат да сме в синхрон със Сега?

Всички действия свързани с любовта ни дават възможност да сме в единственото време “Сега”. Любовта, която е свързана с разбирането и приемането на настоящия момент, такъв какъвто е. Любовта към самите себе си, както и любовта към хората и света около нас.

Мислите свързани с доброто, водят до светли чувства и нови порции вдъхновение, което от своя страна се превръща в чисти и изпълнени с любов действия.
Има една песен, в която се пее, “където и да отида, вече съм у дома”. Споделяш ли това усещане, къде се чувстваш най-добре?

Чувствам се прекрасно, където и да съм. Което не означава, че не подбирам местата и хората, с които се срещам, дори напротив. Състоянието на мир, спокойствие и любов са единствено и само вътре в нас самите. Възможността да бъдем центрирани вътре в себе си и единени с тези елементи, е на лице във всеки един момент. От нас зависи да предприемем необходимите действия, за да бъдем “у дома”, където и да сме.

Успяваш ли да постигнеш хармония между духовните и материалните потребности?

Отне ми няколко години, докато успея да постигна определен баланс. След катастрофата, бях зает предимно с това да възстановя физическото си тяло и да възвърна колкото се може по-голяма част от паметта, която бях изгубил напълно. Съществувах предимно в духовните измерения и имах дълги периоди, в които материалните потребности бяха загубили своята стойност. А те, както и всичко останало, си имат своето място в света, в който пребиваваме физически. Все още работя всекидневно в насоката за постигане на още по-добра хармония между двете 🙂

Съществува ли единение между тях?

Да, убеден съм, че съществува, тъй като и двете са нищо повече от аспекти на енергията, която създава материалния свят такъв, какъвто го познаваме. И когато осъзнаем това, балансирането и единението между двете става много по-лесно, плавно и с лекота, която на моменти дори ме изненадва 🙂

Какъв поздрав би отправил към живота?

Бих се оставил на сърцето да ме води. Нещо, което се старая да правя всеки един ден. Това е най-хубавия поздрав към живота.

Научиха ли те на нещо ново отговорите, които даде на тези въпроси?

Със сигурност. Някои ме допълниха, други затвърдиха това, което е било почти напълно оформено в мен, а трети предизвикаха нови размисли, които съм убеден, че ще доведат до нови, прекрасни прозрения и последвалите действия от тях 🙂

Благодаря! 🙂

Благодарим 🙂 

 

Въпроси “Здрав живот”