fbpx

Интервю с Георги Жеков: За топлинката на сърцето

Georgi-Zhekov-za-oplinkata

След като в миналите интервюта обсъдихме реалността, здравето, живота и смъртта, сега ще се радваме да споделиш с нас малко повече, за тези неща, които стоплят сърцето. Разкажи ни за тях, какво стопля твоето сърце?

Самото съществуване и възможността все още да пребивавам във физическия свят ме изпълва постоянно с една особена топлина. Тя се разстила по цялото ми тяло и най-вече в областта на сърцето ми. Усещането е неописуемо и едновременно с това много приятно и успокояващо. Топлинката, която виждам да се излъчва от хората около мен, също засилва и моята. Тя ми дава стимул да творя и оптимизирам максимално това, което правя, за да бъда още по-полезен и да виждам този процес на трансформация и преоткриване на истинската същност в човешкото същество. Понякога ме стоплят силно разходките в планината, а понякога водната прегръдка на някои естествен водоем. Често единствено наблюдаването на съществуващия около мен свят, разгаря огъня в сърцето ми. Всеки ден е различен и това прави миговете от съществуването уникални сами по себе си и изпълнени с топлина и живот.

Трябва ли да полагаме грижа за да поддържаме жива топлинката?

Да, разбира се. Важно е да открием своите уникални таланти и дарби и да стартираме процеса на развитието и самоусъвършенстването им, за да бъдем колкото се можем по-полезни и на хората около нас. Което не означава да забравим за самите себе си, а напротив, да започнем да отделяме необходимото време за самонаблюдение и преоткриване на истинската радост, която ни носи живота.

Може ли да даряваме от тази топлинка на другите?

Можем и точно за това сме тук, на тази земя. Да се научим да даваме, без да очакваме нещо в замяна е един от основните уроци, който трябва да възприемем от живота. Споделянето на топлината е едно от най-удовлетворителните за мен моменти от съществуването. За това и толкова обичам да се срещам с хората и да споделям опитността, с която разполагам 🙂

Кой е източника на топлината в сърцата?

Някои го наричат Бог, други Вселенски разум, трети Силата, четвърти Космически интелект. Така или иначе няма значение как ще го наречем, тъй като понятията няма да бъдат реални. Важното е да съществува усещането вътре в теб за съществуването на тази енергия, от която си част, и която те дарява във всеки един момент с възможността да проявиш творческите си способности в материалния свят, в който частично пребиваваш.

Може ли студенината в някои да застраши нашата топлинка и какво трябва да предприемем, когато усетим силен полъх на студенина?

Всичко е възможно и всичко зависи единствено и само от нас самите и това до каква степен вярваме в нашата собствена топлина и нейната неизчерпаема енергия, извираща от Вечността. Когато повярваме достатъчно силно, че топлината в нас може и ще обгърне студенината в човека срещу нас и ще му помогне да я трансформира в любов, то това ще се случи. Както и обратното- когато не сме достатъчно уверени в себе си, то даваме възможност на негативните мисли и емоции на другите да навлязат дълбоко в нас и да ни обгърнат. За това е хубаво в началото на нашата собствена трансформация да бъдем предимно с топли и сърдечни хора, докато не успеем да разпалим огъня в себе си и не се почувстваме готови да се впуснем открито сред хората и непрестанните изненади, които животът ни поднася.

Моля сподели с нас няколко метода за работа с топлинката?

Благодарността е един от основните методи, които използвам. Благодарен съм за всеки един миг и за всяка една благинка, която ми се поднася, както и за уроците, независимо дали за “положителни” или “отрицателни”. Хората са забравили да благодарят, а това е една от най-мощните практики за привличане на сила и благодат. Бъди благодарен за всичко, което имаш. Благодари за приятелите си и близките хора, с които можеш да споделиш част от себе си. Благодари за въздуха, който дишаш и за тялото, с което можеш да съпреживяваш света около теб. Всеки ден имаме стотици поводи да бъдем благодарни, а това, което се случва е да се концентрираме предимно върху негативизма., който не ни носи никаква положителна емоция, чрез която да подхранваме душата си. Ако всеки един от хората реши да отдели по 5 минути на ден, за да благодари за всичко, което има, то животът му със сигурност ще се промени в положителна насока. В съчетание с ясно поставена цел и грижа за себе си, съществуването ти ще се превърне в едно истинско приключение, изпълнено с радостни мигове на любов, хармония и щастие.

Усмивката и смехът са също много силни инструменти за разпалване на огъня и засилване на топлинката, за която говорим. Избери си няколко момента, в които си се смял искрено и с глас и се връщай към тях, визуализирайки ги, когато почувстваш, че те обгръща студенина. Топлинката веднага ще започне да извира от същността ти и коренно ще промени ситуацията, в която се намираш. Важното е да се разбере, че всеки един метод работи все по-добре и по-добре с натрупването му във времето и постоянството, с което го използваме в ежедневието си.

 

Въпроси „Здрав живот“