fbpx

Разговор с Георги Жеков за медицината на новото време

Georgi-Zhekov-i4

В книгата ти “Медицината на новото време” си споделил с нас най-различни чудесни схващания и методи. Вярваме приложението им носи здраве, чистота и жизненост. Може би все пак си имал до споделиш повече. Моля, кажи ни кои са 3-те неща, които не си включил, а също са част от темата.

От написването на “Медицината” мина повече от една година, в която продължавам да правя различни експерименти с физическата си и ментална същност. В частта за пречистването не съм добавил опитността си свързана с използването на клизми за изчистване на дебелото черво, които се оказаха наистина много, много полезни. Всеки един ден, също така, работя и с моделите закодирани в ума си и наблюдавам все по-ясно как работи той и какви са начините за препрограмирането му. Третото може да бъде темата с хранителните добавки и до каква степен се нуждаем от тях в света, в който живеем. И трите ще разгледам подробно в някоя от следващите си книги.

Каква е медицината на бъдещето, какво си представяш, че ще бъде най-важното за бъдещото човечество, тогава когато всички станем по-разумни, здрави и чисти?

Най-важното ще бъде винаги знанието, както и привеждането му в действие. Съчетанието от двете със сигурност ще даде възможност да развием тези три добродетеля и те да станат неизменна част от живота ни.

Говори се, че в миналото се е плащало на лекарите, когато хората са здрави, като се разболеели – плащането спирало до възстановяване на здравето. Това само минало ли е или и възможност за бъдеще?

Виждам бъдеще, в което хората не се нуждаят от лекари. Бъдеще, в което всеки един човек ще разполага с необходимите основни знания, чрез които да се поддържа в едно наистина крепко здраве. Може би ще отнеме поколения, докато се случи, но вярвам, че е напълно възможно и ще дам всичко от себе си, за да помогна това да се случи.

Моля, сподели ни 12 практики, които да приложим, за да сме по-здрави.

 1. Да се събуждаме с благодарност в ума и да благодарим за всяко едно благо, което ни се дава, независимо дали е материално или не.
 2. Да пием поне 2 литра вода на ден
 3. Да се храним бавно и добре да сдъвкваме храната си, докато стане на каша.
 4. По възможност да не вечеряме след 18:00 часа и да оставяме поне 4 часа от последното хранене до лягането.
 5. Да приемаме колкото се може повече сурова храна, като процентното съотношение в нейна полза да бъде поне 60 %, спрямо това на готвената.
 6. Да се изпотяваме поне веднъж дневно, в следствие на някаква физическа активност, която най-добре кореспондира на вътрешното ни усещане.
 7. Да се усмихваме колкото се може по-често.
 8. Да правим поне по един малък комплимент както на себе си, така и на хората около нас.
 9. Да отделяме по минимум 15 минути на ден в мълчание и себенаблюдение.
 10. Да прочитаме по няколко страници от любим автор.
 11. Да се срещаме и общуваме с добри приятели.
 12. Да ставаме и лягаме с мисълта, че сме творци на собствената си реалност 🙂

 

Има една поговорка за това, че няма нелечими болести, а има нелечими хора, какво мислиш за това?

Вярвам, че случаят е точно такъв. Болестта е в следствие на неправилната работа както с физическото тяло, така и с останалите аспекти на човека- неговият ум, емоции и духовна същност. Когато човек осъзнае това, то тогава би могъл да предприеме правилните стъпки, за да балансира всяка една своя част и да се излекува от всичко. Наистина няма нелечими болести. Единствено съществуват огромен брой хора, които не вярват в собствените си сили, и които са поверили здравето си на външните елементи. Докато трайния процес на баланс и лечение може да бъде извършен единствено отвътре, навън.

 

Въпроси „Здрав живот“