fbpx

За идеята “Дар Слово”

Дар Слово

Време е заЕдно да съживим ценното и вдъхновяващо Слово, като го споделяме Даром.

ДарСлово е един прекрасен начин да добруваме заЕдно, като даряваме книгите, които вече не използваме. Да одухотворим тези книги, да направим по едно добро, като ги дарим на хората, които желаят да ги прочетат!

Всеки има вкъщи книги, които не използва, а пък други хора жадуват за същите, но не могат да си ги позволят! Използват се толкова много дървета, за да може тези книги да се печатат отново и да се продават. Сега всеки може да спаси поне по няколко от тези дървета, като направи някому подарък и получи подарък от някого. Ценните книги са Светлина, проявена чрез Слова. Помислете колко хубаво би било, когато прочетем тази Светлина и вместо да я складираме на рафта изберем да я дарим, за да продължи да осиява все повече души, като я пуснем по “течението на дарението”! Така всяка дар-книга ще се оживи, като пътува от човек на човек и ще има своя биография, която всеки, прочел я, ще може да допълни със своето ценно мнение.

Ние вярваме, че Словото в книгите е най-ценно и силно тогава, когато то е споделяно даром. Полезното и поучително Слово е свещен дар от Вселенската мъдрост, чрез който Тя ни вдъхновява с жизнена Светлина – храна за ума и душата. Много хора вярват, че е грях и неразумно да се продават свещения хляб и Словото, но нека не задълбаваме в тази насока, а да погледнем хубавата страна на нещата… Когато ценното Слово, което се дарява от „Вселенската библиотека” на някой автор, го споделяме даром и ние, тогава едно такова ДарСлово има много повече сила да вдъхновява. То е много по-силно защото, чрез него има проявена една велика добродетел – разумното Даряване. Нека заЕдно да сътворим една Светлинна библиотека с ДарСлово, където всеки ще може да споделя своите дар книги и да получава даром, за да се убеди в силата му!

Това е разумно даряване и всеки, който прояви тази добродетел, е награждаван щедро по Вселенските закони. Помислете колко много ще допринесе и за вас доброто дело да дарите, спомагайки някой да се поучи и вдъхнови! Вселената е разумна и има закони, които възнаграждават разумните и благородни постъпки.

Време е словото да бъде Дар, затова нека заЕдно да реализираме тази добродетел и да отделим малко от времето си за да прегледаме чакащите книги от рафтовете и да ги превърнем в ДарСлово, подарък за жадуващите вдъхновение души!

Ако инициативата ти е харесала, можеш да помогнеш за нейното разпространяване, като споделиш идеята с твоите приятели.

Научете повече на www.DarSlovo.com