fbpx

Класически сок от моркови, червено цвекло и лимон

DSC_9159

Това е рецепта за класически сок от моркови, червено цвекло и лимон.

Преди да започнем изцеждането за няколко часа накисваме продуктите в студена вода. Това има няколко ползи една, от които е това, че морковите и цвеклото стават по-сочни и пускат повече сок. Друга е свързана с отделянето на някои вредни вещества от продуктите натрупани поради използването на химически препарати в съвременното земеделие. Според д-р Норман Уокър почти всички такива вещества остават в пулпата и не преминават в сока. Това е и едно от предимствата на прясноизцедените сокове.

За да приготвим сока използваме бавнооборотна пресоваща сокоизстисквачка. Пак според д-р Норман Уокър извлечения по такъва начин сок е по-богат на витамини и минерали с 30% спрямо соковете извлечени че стържене и центруфугиране. Позоваваме се на Норман Уокър, тъй като той е известен своите трудово за соколечение. Самият той на около 40 -годишна възраст е със значителни здравословни проблеми. След като променя начина си на живот и открива силата на соковете се излекува и е в добро здраве до 99-тата  си годишнина, когато се преселва в невидимите светове. Оставил е трудове, изследвания, рецепти и добър пример за използването на прясноизцедените сокове за лечение и поддържане на здравето.

 

*Бавно оборотни пресоващи сокоизстисквачки може да разгледате в магазина на Здрав живот >

 

DSC_9160

Приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме продуктите.

 

DSC_9161

Редувам цвекло и лимон като от време на време добавяме и парче обелен лимон. Готово, нашият вкусен и здравословен сок е готов.

 

DSC_9162

Препоръчваме използването на сламка, за да се ограничи контакта на лимоновия сок с предните зъби. При пиенето на сок е важно да спазваме следните правила: да пием бавно и на глътки, като добре ослюнчваме всяка. Това ще помогне за по-доброто усвояване на сока.

Пожелаваме си по-често да се радваме на вкусни здравословни храни и напитки. Наздраве!

 

Калоян Гичев, есен 2014 г.