fbpx

Игра за семейство и приятели “Запомни добре”

DSC_9910

Играта е подходяща за хора в добро настроение и желание за самоусъвършенстване. Бива играна добре в спокойна атмосфера и особено в “лошо” време.  Избрали сме природни и селски картини с надеждата да доставят малко от покоя и отрадата на местата, където Природата царува в пълна сила.

Ние вярваме, че човек учи много добре, когато играе, и затова препоръчваме тази игра за изучаване на концентрацията, въображението, паметта и способността да се подреждат мислено различни елементи.

Човек напредва в играта, ако играе искрено. Една игра едва ли би могла да промени особено съдбата някому, но може да съпътства промяната и да привнесе в ежедневието му повече време за семейство и приятели, хармония и радост.

 

Съдържание

Играта се състои най-вече от разбирателство и съгласие. Освен това и от 72 (36 двойки) карти за игра във формата на шестоъгълник; 1 помощна карта, която показва редът, по който играят играчите. Постарахме се да направим красиви кутийки, които да съхраняват картите и да носят настроение сред вашите вещи. Те са украсени ръчно чрез техниката декупаж или нарисувани. Както и настоящото упътване.

 

Добродетели при игра

Може да обърнете внимание на някои добродетели, които всъщност съпътстват всяка игра. Това са искреност, достойнство, търпение, грижа, щедрост и учтивост.

Опитайте се да не забравяте, че добрият играч, подобрява играта на всички останали.

 

Играчи

Може да играят най-малко двама и най много седем играча. Вероятно би могло да се експериментира и с повече от седем играчи, но смятаме, че времето за чакане и броя на хората, ще увеличат трудностите за концентрация.

Възрастови ограничения няма, стига на всички да харесва играта и да са способни да възприемат правилата. Все пак при деца под 6-7 години,  предвид тяхната нужда от по-динамично прекарване на времето, може и да се окаже не съвсем подходяща. В такъв случай те могат да се включат като съветници на някои от играчите.

 

DSC_9908

Начин на игра

Начинът, който препоръчваме, е един от възможните. Добре е да започнете от там, а когато играта ви се разкрие, може да я обогатите според собствените си разбирания и характер.

podrejdane

Картите се подреждат по един от двата посочени начина. Първият улеснява повече запомнянето, докато вторият изисква повече внимание. Картите са с гърба нагоре и картинките са скрити.

Играчите се нареждат около тях и се настаняват удобно. Началото поставя играчът, които сте решили да бъде пръв сред равни. Той обръща на самото им място две от картите и изчаква един миг, докато всички останали видят картите, после отново ги връща в начално положение. Следва вторият играч, по посоката на въртене, който постъпва по същия начин. И така това се повтаря по реда до края на играта. Онзи, който е запомнил две еднакви карти и ги обърне в един свой ход, ги взема и прибира пред себе си. Играчът “направил двойка” е отново на ход, докато не обърне две различни карти. На тяхно място остават празнини в първоначалната подредба на картите. Когато картите на масата свършат и всички са по двойки пред отделните играчи, е време за анализ на резултатите.

Картите се събират след анализа и се разбъркват. Най-удобния начин за размисване, който сме открили и който дълго ще запази в добро състояние картите е: без ред да се трупат на различни купчинки една по една. Ако няколко играчи се заемат с това, то почти не се усеща, особено ако има и шеги по повод резултатите от изминалата игра.

 

DSC_9911

Победата

При всяка игра всички са радостни, докато тя носи радост и всеки има възможност да се развива и учи. Победата е състояние текущо, както вълните в езерото. И все пак стремежът да играеш добре е стремеж да надмогнеш себе си. Когато надмогнеш себе си, дори и да не си победител в играта, ти си победител пред себе си.

 

Обстановката

Хубавата обстановка е приветливо условие за игра. Понеже сме свещари и изпробвахме играта, докато я правихме, край нас честичко гореше някоя свещ. Пламъчето й допринасяше за хармонията.

 

Грижа

По-удобно е да играете на покривка, отколкото на лакирана повърхност. Проявявайте грижа към картите и те ще ви служат дълго.

При силно слънце може да се огънат картите, понеже са лакирани, и свиването на лака не е същото като това на картона.

В случай на загуба или повреда на някоя част от играта може да се свържете с нас. Може да се свържете с нас е ако имате добра идея за друга игра – решили сме да помагаме да играем и общуваме повече, затова и търсим и мислим за интересни семейни игри.

 DSC_9916

Благодарим ви!

Най-вече за доверието. Надяваме се да оправдаем очакванията ви или поне там, където не ги оправдаваме да ви изненадаме приятно.

Играйте добре и ще станете щедри и възприемчиви!

 

Играта може да поръчате <тук> на сайта на Аркобо.