fbpx

12 вдъхновяващи цитата от Дийпак Чопра

Chopra

Д-р Дийпак Чопра е човек събрал в себе си мъдрост и знания, разпростиращи се в много и различни насоки. Лекар-ендокринолог, философ, писател, учен и духовен водач, д-р Чопра е написал повече от 70 книги, чрез които е достигнал до сърцата на милиони хора по целия свят, включително и моето… Ето и 12 негови цитата, които ще докоснат и вашето сърце:

1. Любовта е най-голямата благодат. Когато душата ти е изпълнена с любов, вече няма да имаш място за страх и омраза… Позволи си да прощаваш на себе си и другите и ще разбереш колко по-щастлив и свободен можеш да бъдеш.

2. Хората непрестанно се стремят към сигурност, но стремежът към нея е твърде илюзорен. Всяка обвързаност е признак за несигурност. Този, който се стреми към сигурност, я преследва цял живот и никога не я постига.

3. Всеки един човек има уникална дарба и неповторим талант, които да подари на другите.

4. Когато съчетаем своя уникален талант със служене на хората, ние сме открили своята цел в живота.

5. Освободи се от нуждата да получаваш позволението на другите. Ти не зависиш от ничие одобрение.

6. Здравето е състояние на душевно равновесие.

7. Миналото е история, бъдещето е мистерия, а настоящият момент е дар.

8. Ти мразиш или обичаш у другите това, което обичаш или мразиш у себе си.

9. Вземете решение да давате, където и да сте, с когото и да сте. До момента, в който давате, ще получавате. Колкото повече давате, толкова по-силна ще става вярата ви в чудодейното действие на този закон. И тъй като ще получавате повече, възможностите ви да давате също ще се увеличат.

10. Откажете се от обвързаността с известното, направете стъпка към неизвестното и ще навлезете в полето на всички възможности.

11. Независимо какво ще си помислят другите, и пред какви предизвикателства ще се изправиш, няма по-голямо щастие от това, да се осмелиш да бъдеш това, което си.

12. Най-здравословният отговор на живота е радостта.

 

 


Източник: www.drugata-realnost.com