fbpx

Да почистиш чешма

Shipka-Thumb

При преминаване през Шипченския проход, решихме да си налеем свежа вода от чешмата. Чешмата беше заобиколена от много боклуци, а на нас ни трябваха само няколко минути, за да освежим мястото и да зарадваме водичката. Бяха ни необходими няколко торби и вдъхновение.

 

Чешмата преди почистването:

shipka-01

shipka-02

shipka-03

shipka-04

shipka-07

 

… и след почистването:

shipka-08

shipka-09

shipka-10

shipka-11

shipka-13

Чистата вода е неоценимо богатство! Тя ни изпълва с благодат и ни дарява със Сила, Живот и Здраве 🙂

В нашата страна извират около 40% от минералните води в Европа. Водата ни е изключително чиста и e в голямо изобилие, а ние не винаги оценяваме това и я приемаме за даденост.

Изворите са прекрасни места, от които можем да черпим от силата на живата вода 🙂 Случва се обаче, когато някои хора ходят при тези места, да оставят и боклуци.

Нека да дадем един добър пример и когато сме на разходка сред Природата или отиваме да си напълним вода от извор, чешма или друг воден източник, да си носим няколко торби за боклук, да съберем оставените отпадъци и да ги изхвърлим на подходящо място. По този начин ще вдъхновим и присъстващите да се включат (ако има такива), или така ще посеем семенце в тях и те да помогнат за някой друг извор или чешма.

Много хора започват да изхвърлят боклуци на дадено място, защото някой друг го е направил преди тях. А когато започнат да виждат чисти водоизточниците, повечето ще се замислят и ще се зароди желание и те да поддържат тази чистота.

Понякога в коритата на на водоизточниците се събират и листа, пръчки, тиня и други природни остатъци, но те не помагат на извора. Нека да почистим и тях и ще усетим огромната признателност на водата.

Когато изчистим извора или чешмата, като че ли водата започва още по-звънливо, с радост и доволство да се лее 🙂 Нека да направим това добро и да помогнем за изчистването на извори, чешми … и да вдъхновим и други хора да правят тези добрини 🙂

При почистването на природни места, ние чистим вътрешно и себе си, освобождаваме се от стари наслоявания, от болести, изпълваме мислите и чувствата си с хармония, а водата ни дарява своята благодарност 🙂

Би било прекрасно да чистим подобни места целогодишно, стига да имаме желание и някоя друга свободна торба 🙂

Повече за инициативата: www.facebook.com/events/1557823587769418

 

 


Камелия Костадинова