fbpx

Писмо до Светлината в мен

izgrev-aton

Благодаря ти, Господи, за тази година, която ми даде на Земята. Благодаря ти за всички блага, които си ми дал. Научи ме да бъда по-добър.

Господи, аз искам да бъда чист и добър и да живея с Христовата Любов.

Тази година получих толкова много! Получих и дар – да искам да не изричам дума, която да наранява някого. Това е трудна задача, много трудна за мен, но е толкова прекрасно да си представя такова състояние. Да не наранявам никоя душа, да не огорчавам, а когато общувам да давам само от доброто в мен. Помогни ми, Господи, този идеал да живее в мен и да се стремя към него. Изпълни ме с твоята чистота, с твоята мекота и с твоята доброта.

Научи ме, Господи, да обичам, да пазя топлинката в сърцето си, да прилагам Твоята Любов.

През новата година, Господи, научи ме да правя малки добринки, всеки ден. Научи ме да запазвам мира и добротата при всички условия. Да съм изпълнен с твоето вдъхновение, смирение и чистота във всички условия и ситуации.

Помагай ми, Господи да виждам несъвършенствата в мен, да страдам от погрешките си и непрестанно да се опитвам да ставам по-добър и да разширявам любовта, която си вложил в мен.

Господи, дай ми сила и разум, когато се отклоня от Христовия път да се осъзная и пак да се стремя към теб.

Благодаря ти, мили Господи, за безкрайното благоволение, което имаш към мен. Благодаря ти, че ме подкрепяш и че не ме оставяш. Благодаря ти за всички разумни страдания, които ми пращаш, за да ме научиш на твоята любов. Благодаря ти, че ме водиш от тъмнина към Светлина.

Води ме, Господи, в твоята Любов!

Благодаря ти, Господи.

Христовата Любов да грее във всички ни!

 

Калоян Гичев, декември 2014 г., Вишовград