fbpx

Лечение от природата при камъни в бъбреците

kidneys

Бъбреците са едни от най-важните органи в човешкото тяло. Те помагат за детоксикацията и филтрирането на кръвта и на отпадните продукти в урината. Камъни в бъбреците се образуват, когато неутрализирането на токсините не е така ефективно и по-точно, когато има натрупване на кристализирали, необработени минерали. Камъните в бъбреците могат да предизвикат болка и дори блокиране на пикочните канали.

Представяме ви няколко природни средства, които облекчават болките в бъбреците и ускоряват естествения процес на възстановяване.

1. Лимонов сок, зехтин и ябълков оцет

Това е едно от най-лесните и ефективни средства за спарвяне с болката от камъни в бъбреците. Още при първите симптоми си пригответе смес от 60мл лимонов сок и 60мл зехтин.

Изпийте сместта, а след това и чаша вода. Изчакайте 30мин. Смесете сока на половин лимон с 350мл вода и чаена лъжичка ябълков оцет и изпийте сместта. Повтаряйте тези две стъпки през един час докато не почувствате облекчение на симптомите.

2. Мечо грозде

Мечото грозде е било използвано още в миналото за лечение на бъбречни инфекции, но то помага също и при проблеми с пикочните пътища. При камъни в бъбреците се пропоръчва по 500 мг три пъти на ден.

3. Корен от глухарче

Органичният корен от глухарче пречиства бъбреците и стимулира тяхната дейност. Препоръчителната доза е по 500мг два пъти дневно.

4. Боб

В миналото шушулките на боба са били използвани като тоник за стимулиране на дейността на бъбреците и при проблеми с пикочните пътища. Отделете шушулките и ги варете в продължение на шест часа. Прецедете сместта през марля и оставете да изстине. При болки в бъбреците можете да пиете от тази течност през целия ден.

5. Хвощ

Чаят от хвощ е естествено средство срещу камъни в бъбреците. Препоръчителната доза е 3-4 чаши чай на ден или 2 грама на капсули.

6. Сок от нар

Нарът е изключително здравословен и особено полезен при проблеми с бъбреците. Това вероятно се дължи на киселостта и стягащите му свойства. По възможност изберете био или прясно изцеден сок от нар.

7. Магнезий

Според изследванията при хора с хронични камъни в бъбреците, които приемат магнезий, се наблюдава подобрение и намаляване на размера на камъните. За превенция и намаляване на камъните в бъбреците се препоръчва 300 мг магнезиев оротат на ден.

8. Органична целина

Целината и семената от целина стимулират дейността на бъбреците и отделянето на урина. Редовният прием на семена от целина като подправка или чай може да се използва превантивно срещу образуването на камъни в бъбреците.

9. Босилек

Чаят от босилек стимулира дейността на бъбреците. Ако имате камъни в бъбреците приемайте всеки ден в продължение на шест месеца по една чаена лъжичка прясно изцеден сок от босилек, смесен с малко мед. В миналото прясно изцеденият сок от босилек е бил използван, за да се стимулира изхвърлянето на камъните чрез урината.

10. Промяна на начина на хранене

Нездравословните храни може да са една от основните причини за поява на камъни в бъбреците. Намалете приема на газирани и енергийни напитки. Избягвайте полуготовите храни и алкохола. Консумирайте повече плодове и зеленчуци и включете изброените по-горе храни в ежедневното си меню.


Публикувано с разрешението на списание “Органично”.

Източник: www.wakeup-world.com, преводач: Рослава Стоянова.