fbpx

Моят първи, петдневен лечебен глад – Георги Жеков

GeorgiZhekov

Експериментите при мен обикновено вървят доста екстремно.  И последните 5 дни със сигурност не правят изключение.

Този път те са свързани с 5-дневния ми курс на лечебно гладуване, който току що приключих. С радост споделям първите си впечатления. Вярвам, че това ще бъде полезно на всички, които се интересуват от темата или просто търсят един уникален начин за пречистване и възобновяване на тялото, ума и духа.

Първопричината- остро възпаление на лимфните възли в лявата половина на тялото. Честно да си призная, знаех, че има такива на челото и темето на главата, но никога не ми се беше отдавала възможност да ги напипам с пръсти, а заедно с това да им приложа акупресура, която в случая нямаше почти никакъв ефект.

И тъй като от години не приемам каквито и да било лекарства, събуждайки се в петък сутринта, бях озарен от светлата идея да се подложа на поне 24 часа сух глад. Нещо, което до този момент ме изпълваше със страх и неизвестност. А за тези, които ме познават поне малко, последните две думи обичам да прекрачвам смело и по всяко едно време :)

И този случай беше такъв. Веднага отвърнах поглед от тежката туба с изворна вода и реших, че няма да я докосвам за поне 24 часа, които всъщност се превърнаха в 72.

Първият ден мина изключително плавно и спокойно. Началните признаци на сухия глад, които усетих, бяха затоплянето на крайниците, които при моя дошов тип вата (въздушен до няма и къде) са обикновено доста студени през по-голямата част от времето. В случая се затоплиха и дори започнаха леко и приятно да се потят.

По-късно вечерта, въпросните лимфни възли започнаха да ме болят наистина силно (прагът ми на болка е много висок) и стана така, че дори прибягнах до медитация и молитва за освобождение от болката. Дали ме чуха невидимите ангели или мина кризата, не зная, но след няма и половин час от болката не остана и следа.

Легнах си спокоен и преди да заспя си произнесох обичайните утвърждения, които да помогнат на подсъзнанието ми да продължи да работи върху физическото ми тяло през нощта. Предприех уникално астрално пътуване, което приключи с усмивка и мощна доза възобновяваща енергия за тялото ми. За самото пътуване някой друг път :)

Станах от леглото около 6 часа, изпълних си сутрешната практика и седнах да напиша някоя друга страница от новата си книга. В този момент реших, че ще продължа със сухото гладуване. Помислих си, че 3 дни са напълно постижими. Вътрешната ми енергия, обаче, не ме остави да стоя бездейно вкъщи и се насочих към Панчарево, където си направих една хубава, двучасова разходка. Ледът беше в изобилие, така че не си давах кой знае колко зор. Върнах се и тествах още веднъж волята си, наливайки си две туби по 10 литра вода от извора в центъра на София. Изглежда вече тайно си се запасявах с течности за след глада ;)

Тубите пренесох сравнително лесно, въпреки че усещах вече лека умора и изтощение. Вечерта продължих с четене на всичко, което ми попадна за сухия и мокрия глад изобщо. Почти не можах да спя. Легнах около 12:00, въртях се до около 2:00, а междувременно изпробвах всички познати ми техники за бързо и лесно заспиване. Почти без ефект. А иначе си спя навсякъде и по всяко време (тези, които са ме виждали да го правя по време на парти могат да потвърдят :) )

В крайна сметка успях да дремна около два часа и някъде в 4:45 станах и започнах практиката си. Беше ми тежко. Асаните вървяха трудно и дори дишането ми се струваше непосилна задача. Реших, че тялото ми е навлязло в първата сериозна пречистваща криза, така че го оставих да почива. Лежах, четях и съвсем между другото направих едно 3-часово, основно почистване на дома си. След това излязох на 2-часова разходка, на която твърдо реших, че вечерта ще пийна вода и внимателно ще се захраня. Може би около 19:00 ч. си заредих със светли мисли и утвърждения водицата и сладко, сладко започнах да си пийвам. Бавно и полека. С благодарност и наслада. Ммммм.

Следващата стъпка беше да си изстискам две мандарини и да разредя сока им във вода. Направих го и това беше единственото ми “прегрешение”. Изпих около литър общо и си легнах. Спах около 9 часа, след които се събудих с такъв прилив на енергия, че директно стартирах с практиката си, а после преминах и към поредица от серии с набирания, лицеви опори и клякания ( и 12 слънчеви поздрава между другото). А все още не бях пил вода. Енергията ми беше на нива, които скоро не бях усещал. Тялото ми беше леко и ефирно и имах чувството, че мога да продължавам още поне толкова, без да се изморя.

Заслушах се във физическата си същност, която ми каза, че няма нужда от течности, но аз въпреки това пийнах около 200 мл. Отидох си спокойно в офиса и до около 17:30 ч. изпих още около 300 мл. Не ми се пиеше и това си е. Усещах, че тялото ми има нужда от още един ден “на сухо”. И му го дадох.

Същата нощ спах що годе добре, въпреки че се будих на три пъти и станах в 5:15 ч. за практиката си. Тук вече изненадата ми беше пълна. Чувствах се толкова жив и пълен с енергия и вдъхновение, че просто не беше за вярване. Мога да го сравня бегло, само със сутринта след първото прочистване на черния си дроб, преди повече от седем години. Невероятно.

Седнах зад компютъра и творих в продължение на 5 часа, направих една серия от асани и цикъл от слънчеви поздрави и изчезнах навън по насъбрали се за свършване задачки. Умът ми беше толкова ясен и остър (какъвто е и в момента, докато пиша тези редове), че всяко едно предизвикателство в офиса на ИК “Бард”, беше посрещнато с лекота и усмивка.

Вече знаех със сигурност, че изпитвам ефектите от излезлите навън токсини, които през цялото време го правиха под формата на тъмна и неприятно миришеща урина, както и на прозрачна слуз през носа, а и леко гъста и миризлива пот. Нормално.

Навлизането в различните медитативни състояния и спирането на мислите бяха по-лесни от всякога. Обикновено са подобни, когато съм на свещени и чисти места като Рила, Пирин и Родопите, да изброя няколко.

А какво си мислите, че се случи с възпалението ми? Изчезна изцяло на 48-я час. Нямаше и помен от него. Цялата нощ усещах как жизнената ми енергия се концентрира върху всяко едно възелче и работи ли работи.

В момента се захранвам със сока на две мандарини и вода, като преди това пийнах два подобни коктейла с чиста кокосова вода и изворна такава. Чудесно ми дойде.

Негативни моменти? Имаше, признавам. Умората на третия ден беше неприятна, а заедно с нея ме беше налегнала силна непривързаност към околния свят, нещо непривично за мен. Болки почти не усещах. Единствено на няколко пъти ме боднаха стари травми в коленете, раменете и стомаха. Нищо особено.

Но това със сигурност се дължи на факта, че зад гърба си имам приличен опит с прочистванията, веганството и суровоядството. Отделно съм в чудесна физическа форма, медитирам всеки ден от години и се старая да водя все по-чист и здравословен начин на живот.

Сигурен съм, че има какво още да излезе от мен, но ще проверя следващия път. За сега ми стига. А и тази енергия, за която ви споменах е пристрастяваща и може да ви увлече да продължите, което не е добре. Казвам го от личен опит, но повода беше друг.

Най-важното е да започнете постепенно и добре подплътени с информация. И то от хора, които имат лична опитност. Не, че за всеки един от вас ще бъде същото, но все пак ще имате идея. Всички сме уникални и различни. Прегледайте форума на “Земя на заем” и различните фейсбук групи. Прочетете статиите на Георги Костов и неговия опит, който ми помогна много. Информация има достатъчно за всеки, който реши да опита.

Едно е сигурно- първият ми лечебен , сух глад ме убеди, че това е може би едно от най-добрите средства за пречистване на тялото, за справяне с тежки инфекции и обновяване на ума и духа. Чувствам се по-свеж от всякога и пожелавам на всеки един от вас да бъде в подобно, а и в по-добро състояние.

Животът е прекрасен, когато можем да изживяваме всеки един миг от него в хармония и крепко здраве :)

Благодаря, че прочетохте тези редове! :)

И ако са ви били полезни, то моля споделете тази статия с приятелите си :)

П.С. Кратко видео споделяне от вечерта на четвъртия ден, можете да видите ето тук.

 

Георги Жеков, www.drugata-realnost.com