fbpx

За сухия пост и водата – кратки размисли от Георги Костов

За сухия пост и водата

Здравейте!

За сухия пост и водата: Говоря си тази сутрин с позната, по темата… Има два вида сух пост – единият е без никакъв контакт с водата, другият с ограничен досег. Аз практикувам втория. Избягвам излишния досег с вода, пропускам някое къпане, а когато реша да се изкъпя – то е за кратко. Мия си ръцете и лицето, мия си зъбите и когато си чистя езика си плакна устата.

Защо за мен е по-полезен втория пост? Живея в градски условия. Зима е. Съобразявам фазите на Луната – в периода, в който постя, организмът поема по-малко през кожата. Липсата на контакт със Земята, поради настилките и обувките води до натрупване на положително електричество в горната част на тялото, тъй като липсва заземяване, не могат да протичат биотоковете. За това и в края на деня, някои са вели, уморени, други с главоболие, а след вземането на душ – веднага чувстваме облекчение. Просто водата в случая ни заземява. Даже през зимата, гледам по принцип по-рядко да ползвам и миялната машина… Всеки допир с течащата вода, затваря веригата Слънце (плюс) – Земя (минус).

Поради тази причина, считам, че кратките душове,краткия контакт с водата са полезни, особено за хората които нямат пряк контакт със Земята- ходене боси, контакт с голи ръце. Не може за кратък досег с водата да “прецакаме” ситуацията – още по-малко през втора и четвърта фаза на Луната, От друга страна, организма не жадува, той си разгражда нужното количество мазнини, за да си получи необходимата ендогенна вода- водата с най- високо качество. Не случайно и в клиниката за сухо гкладолечение на доктор Филонов , пациентите се къпят в планински водопади.Изчиства се и полева форма на “негативна” енергия.

 

 

Георги Костов, март 2015 г.