fbpx

Каква вода трябва да пием по време на бременност? Най-добрата вода за майки и кърмачета

Каква вода трябва да пием по време на бременност? Най-добрата вода за майки и кърмачета

Парадокс. В блокирания Ленинград са се раждали здрави деца. Защо тогава днес в мирно време при изобилие на продукти в магазините на света се появяват много деца с патологии? Заради нездравия живот на родителите! Стрес! Генетически проблеми! Нерационално хранене! Не натурални продукти! Натурални продукти с много добавки! Очевидно всички тези фактори оказват своето влияние. Не е в нашите сили да се откажем от работата в офиса за всички тези 9 месеца, да избягаме от мегаполиса на село или да се справим със своя генетичен код. Затова ние можем да правим гимнастика, да се предпазим от вълнение и стрес, да отиваме на работа по-рано, за да не попаднем в задръстване, ние можем да не купуваме генетично модифицираните сокове и млека, ефекта, от които може да бъде непредсказуем. Можем да се откажем от аерозолите и лака за коса, или даже от дезодорантите. Защото бъдещото малко дете реагира на парфюмерията както реагира на музиката или на монитора на компютъра.

Оказва се, че ние можем много.

 

Какво да пием по време на бременност?

По време на бременност и кърмене кърмещата майка и детето се явяват един организъм. Малките получават това, което усвоява мама. За храненето на бременните и кърмещи са написани много тонове, но не е малка ролята, която играят напитките и въздуха, които тя поема. Много хора спират да пушат, когато се готвят да станат родители, но толкова хлороформ и други хлор-органични съединения, съдържащи се във водопроводната течност, оказват въздействие подобно на пушенето или на дима от комините на съседния комбинат. Така, че пречистването на въздуха и водата стават много важни за майката и детето – както е здравословното хранене. Културата съпровождаща бременността през последните години е много напреднала: диагностика, технологии за корекции и съхраняване живота на детето при възникнали опасности, диети и специални гимнастики за бременни, скъпо струващи родилни домове, раждане без болка. В същото време е необходимо да се замислим за обикновените неща, каквато е водата. Като се запитаме:

„Какво да пием по време на бременност?„

Отговорът е ясен – вода!

И докато методите за пречистване на въздух са отдавна и добре известни, то технологиите за очистване на водата активно се развиват и разпространяват едва в последните години. На челно място в тези технологии заемат мембранните технологии. Те позволяват да се получи абсолютно чиста вода в достатъчни количества в кухнята при ниски разходи. Това, което по-рано е било достъпно само за избрани, постепенно става разпространено като битов прибор, така както хладилника или телевизора, само, че по-компактно. И така, важно е не само с какво мама се храни, но и какво тя пие. Хлор, нитрати, тежки метали, пестициди. А във всеки водопровод освен универсалните замърсявания има и собствени такива. Обратната осмоза задържа всички примеси и вредности, разтворени във водата. В своята основа принципа на обратната осмоза е взаимстван от живата Природа. Осмотичното регулиране се явява основа на жизнедеятелността на всеки организъм, на всяка жива клетка и придобива особено важно значение по време на бременност. Мембранните технологии са технологиите на 21 век. Финна, деликатна и най-важното надеждна.

 

Филтрираната чрез мембранни технологии вода за майката и кърмачето

Въпроса за надеждността е изключително важен в хода на бременността и растежа на кърмачето. Даже ценителите на чая и кафето купуват мембранни апарати заради тяхната надеждност при приготвянето на любимата напитка. Можем ли да рискуваме ние нашето Здраве и здравето на кърмачето пиейки вода с неизвестен състав? Филтрите от миналото поколение въглени и йонно-обменни улавят примесите частично. Освен това качеството на тяхната работа катастрофално пада с течение на времето и причината за лошата работа на тези филтри непосредствено се влияе от самата течност настъпила в тях. А нейния състав рядко е стабилен. По воя път до нашия дом водата преминава десетки и стотици километри, носи със себе си всякакви утайки, метали и най-разнообразни продукти, натрупани в 40-50 годишните тръбопроводи в резултат на честите аварии. Апаратът за мембранна филтрация не се безпокои от подобни случаи. Той произвежда чиста вода, независимо от състава на водата, която постъпва от водопровода. Срока на използване на мембраната е 2 години в течение, на които Вие можете да бъдете съвършено уверени в това каква вода пиете и каква вода давате на кърмачето. Трябва да отчетем, че в периода на кърмене жената ползва значително повече течности. Чистата вода за кърмачето е особено важна, когато то се храни с изкуствени млечни смеси. Детето употребява около литър вода на денонощие. Това е огромно количество, ако си спомним, че неговото собствено тегло е около няколко килограма. Представете си, че на Вас Ви предстои да изпиете на ден 20л – съпоставимо количество течност на Вашето тегло. По време на бременността се препоръчва да се намали количеството на използваните течности, за да се предотврати оттичането, което води до отслабване обмена между майката и детето. Ето защо за малките количества течности, които се употребяват, придобива особено значение качеството. Колкото е по-чиста водата, толкова повече вещества разтваря тя в себе си и е способна да достави от майката на детето, създавайки нормални условия за развитие на малкия организъм. Трябва да имаме предвид, че защитата на новороденото към въздействието на вредни вещества е много слаба. За разлика от възрастните при него има много тънки стени на червата, през които могат да попаднат чужди белтъчни молекули и дори цели бактерии. Ето защо водата за кърмачето трябва да бъде максимално чиста.

 

Вода за къпане на бебето

Не маловажен е въпросът с каква вода ще къпем бебето. Ние къпем детето всеки ден не само от съображение за хигиена. Белите дробове на детето се оформят малко преди раждане. Щом се появи на бял свят то започва да използва своите бели дробове постепенно. Голямо значение в този период има кожното дишане. Ето защо е необходимо постоянно да се поддържа кожата на детето чиста. В непречистена вода солите на твърдостта, които са безобидни за възрастен човек, образуват на повърхността на кожата дразнещ филм, който възпрепятства кожното дишане. А хлора се явява като признат алерген. Всички тези проблеми разрешава водата от мембранния апарат. Мека и много приятна при допир тя се явява особено благоприятна среда за нежното тяло на малкия човек.

 

Научете още за филтърни системи за пречистване на вода Аква Ива:

 

 

По материали от yandex.ru