fbpx

Как да излекуваме диабет тип 2 за 14 дни?

Как да излекуваме диабет тип 2 за 14 дни?

Статистиката за диабета

Диабетът е едно от най-разпространените заболявания в световен мащаб.
Според статистиката на Световната Здравна Организация (СЗО), в света над 350 милиона души са болни от диабет, всяка година нови 7 милиона се разболяват от диабет, a 70 000 от тях са деца.

Според СЗО, до 2030 г. над 500 милиона души ще бъдат засегнати от диабет.
Според официалната статистика за България, от това заболяване страдат около 500 000 души. Висок обаче е процентът на хората, които не знаят, че имат диабет – около 40%.

Видове диабет

Днес са познати два вида Диабет – тип 1 и тип 2.

За автоимунно заболяване се счита Диабет тип 1, тъй като при него собствените имунни клетки атакуват бета клетките, които отговарят за отделянето на инсулин. Това е и причината при Диабет тип 1 да се приемат инсулинови инжекции.

Диабет тип 2 е свързан с метаболитен дисбаланс, който предизвиква високи нива на кръвна захар, без да бъде нарушено производството на инсулин от панкреаса или съществува относителен дефицит.

 

Какво е Диабет тип 2

Както вече споменахме, Диабет тип 2 се характеризира с повишени нива на кръвна захар. За нормални се считат стойностите за кръвна захар под 6,1 ммол/л. Стойности между 6,1 и 7 ммол/л са индикация за нарушен глюкозен толеранс, а при стойности над 7 ммол/л съществува наличие на захарен диабет.

Основна причина за високите нива на кръвна захар в организма е консумирането на големи количества мазнини като: олиа, масла, всякакъв вид животински храни, ядки и семена. Част от тези мазнини образуват излишни мастни депа (затлъстяване), а други, полепват по стените на клетките. Крайният резултат може да е инсулинова резистентност – инсулинът не може да се свърже с инсулиновия рецептор, за да се усвои глюкозата.

При Диабет тип 2 панкреасът синтезира нормални, а понякога излишни количества инсулин, към чието действие клетките стават резистентни (заради високия прием на мазнини). Така глюкозата не може да бъде усвоена, циркулирайки в кръвната плазма, което води до високи стойности на кръвна захар, или захарен Диабет тип 2.

Стандартно лечение на Диабет тип 2

Стандартното лечение на Диабет тип 2 е медикаментозно, съчетано с ниска на въглехидрати и богата на белтъчини диета. Протеиновите храни като: месо, риба, сирене, ядки и други, обаче са богати и на мазнини.

Тъй като се спира приемът на въглехидрати, при стандартния вид лечение за определен период от време настъпва подобрение в нивата на кръвната захар и те се регулират. Но в дългосрочен период от време, този режим не оказва благоприятен и лечебен ефект върху организма.

При този тип лечение често настъпват проблеми с регулирането на кръвната захар и дори може да се стигне и до прием на инсулин. Затлъстяването, високото кръвно налягане, кетозното състояние, бъбречната недостатъчност, диабетната ретинопатия и деменция, са само част от състоянията, които се свързват (като странични ефекти) със стандартния вид лечение на Диабет тип 2.

Все повече доктори и различни медицински центрове стигат до заключението, че стандартният медицински подход, при който всяко заболяване се разглежда поотделно, не води до положителни крайни резултати.

През 2007 г., New York Times публикува статия за проучване, при което при пациенти, приемащи широко разпространено лекарство за Диабет тип 2 – авандиа, са с 66% повече инфарктите, 39% повече инсултите и с 20% повече смъртните случаи, при хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания.

 

Здравословни програми Vita Rama, Лято 2015

Лечение на Диабет тип 2 със Специалната програма на Vita Rama

Организмът ни е комплекс от органи и системи, които работят като едно цяло. Диабет тип 2 е реакция на организма, предизвикана от неправилно хранене, слаба физическа активност, стрес, замърсявания в околната среда, различни генетични неразположения и други. Затова и лечението му трябва да бъде съобразено с тези важни фактори, които оказват влияние върху човешкото здраве.

Специалната програма за Диабет тип 2, разработена от специалистите на Лечебен център Vita Rama, се базира на промяна на цялостния начин на живот, като акцент се поставя върху правилното лечебно растително хранене с висок прием на въглехидрати и нисък прием на мазнини и белтъчини.Разработеният от нас хранителен режим набляга основно на въглехидратни храни – плодове, зеленчуци, зърнени и бобови храни. Включването на повече въглехидрати като ориз, просо, елда, царевица и дори картофи, увеличава инсулиновата чувствителност (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11584106).

В хранителния режим на Vita Rama за Диабет тип 2 са изключени всички видове по-концентрирани мазнини като: олиа, зехтин, маслини, ядки, семена, авокадо и други. Следването на този режим между 14 и 30 дни, води до благоприятен резултат (нивата на кръвната захар се нормализират), а в крайна сметка и лечение на Диабет тип 2. В периода на режима, контролирано се спират медикаменти и/или инсулин, наблюдава се регулиране на високото кръвно налягане, високите триглицериди, високия холестерол и намаляване на теглото.

В програмата за Диабет тип 2, разработена от специалистите на Лечебен център Vita Rama, ключово място заемат и физическите упражнения, чрез които по-бързо се изчиства кръвта от натрупаните мастни частици. Така глюкозата започва да се усвоява по-добре, вследствие на което се регулира и високата кръвна захар.

Следването на хранителен режим за правилно лечебно растително хранене и съветите за здравословен начин на живот на специалистите от Лечебен център Vita Rama, гарантират успешно лечение на Диабет тип 2, имунитет срещу различни заболявания и пълноценно здраве.

 

Източник: Лечебен център Vita Rama