fbpx

Всяка дума крие сила (откъс)

Всяка дума крие сила

Неокортексът (латинското название за „нова мозъчна кора“ или „нова мозъчна обвивка“) образува горния слой на мозъчния кортекс и е най-късно развилата се част на мозъка. Приносът на неокортекса идва главно от фронталния лоб, който модулира инициативата, въображението и социалното осъзнаване. Тази по-висша мозъчна функция е началото на вашата магическа формула за щастие, когато се свързвате с по-висшето съзнание. Използването на този по-развит мозък води до последователен успех в ежедневния живот. С това вълшебно средство вие можете вече да планирате целите си и да си представите ясно чудесни възможности. Вместо да си служите с по-развития си мозък само за да се избавите от лошото си настроение и да се почувствате по-щастливи, време е да се научите да го използвате и да живеете по-пълноценно в ментално отношение, като направите „пролетно почистване“ на езика си от остатъците на остарялата полярност на мисловния процес на средния мозък. Така ще постигнете всичко, което някога сте смятали за невъзможно.

В пета глава ще научите как да премахнете образците на минали нискоенергийни емоции, които ви пречат, както и убежденията, които не ви осигуряват никаква психологическа подкрепа, така че да повишите способността си да формулирате желанията си чрез директен достъп до по-развития си мозък. Съзидателната интеграция на неотдавна развития церебрален кортекс с по-стария лимбичен мозък ще ви позволи да се впишете в системата.

Като прочистите мисленето си от шаблони, ще стимулирате развитието на по-висше съзнание в церебралния кортекс. Така мисълта ви ще се проясни и ще изпитвате постоянно чувство на вътрешен покой и доверие дори когато нещата не вървят така добре, както бихте искали.

Животът ви ще започне да протича на по-пълни обороти, когато прескочите в по-високите нива на съзнанието. Тогава ще откриете, че сте в стабилно състояние на увереност, чувствате се по-силни, контролирате нещата и сте много по-мотивирани. Само така ще постигнете пълната си сила като личност. Трябва да обичате себе си и мястото си в живота и да вярвате в прогреса на човечеството. С нарастването на вашата увереност, ще нарастне и мотивацията ви да помагате на другите да успеят.

Ако използвате техниките, които ви предлага тази книга, ще можете на секундата да се свържете с огромния резервоар от недостъпни за вас доскоро знания и сила чрез изчистване на нискоенергийните думи от мислите и езика си и превключване към режим на високоенергийни думи.

Нискоенергийните думи придружават нискоенергийните мисли и емоции – обикновено това са неосъзнати (т.е. не усещаме присъствието им) убеждения и шаблони за нас самите и за света, които изобщо не са стимулиращи и ни пречат да постигнем това, което бихме искали. Повечето от нас поддържат някаква степен на нискоенергиен разговор със себе си от типа на „не съм достатъчно добър“ или „не заслужавам да бъда щастлив/богат и тази негативна енергия се разпространява и върху общуването ни с другите. Тя действа също и като вътрешна статична пречка, така че целите и желанията започват да изглеждат непосилни за постигане.

Високоенергийните думи придружават високоенергийните мисли и в противовес на нискоенергийните можем да тренираме използването им дотогава, докато мислите и емоциите ни не се пригодят към тях. Тогава животът ни от само себе си изцяло се превръща в позитивно, високоенергийно преживяване, което изисква минимално напрежение.

Комбинацията от научаването как да превключваме вътрешния и външния си диалог и да отстраняваме ограничаващите ни убеждения и отрицателните (нискоенергийни) емоции дарява ума с ясни и съзнателни сигнали, които незабавно ни се отплащат.

 

 

Всяка дума крие сила (откъс)Откъс от книгата: „Всяка дума крие сила“

Автор: Ивон Осуалд

Книгата може да поръчате от тук >>

 

Статията се публикува с разрешението и съдействието на ИК „Бард“.

 

 

 

 

 

.

.

.

.