fbpx

“Микс от вкусотии” – шведска маса в новия здравословен ресторант

"Микс от вкусотии" - шведска маса в новия здравословен ресторант

*Внимание: ресторантът е затворен за постоянно. 

С огромно желание, ентусиазъм и много усиля, в средата на септември отворихме Mix of Figs – нов ресторант за бързо хранене, който предлага уникално меню от вкусна и здравословна храна, изцяло базирана на растителни продукти. Предлагаме широка гама от закуски, пици, кюфтенца, мезета, салати, билкови напитки, десерти и много други оригинални кулинарни изкушения за всички вкусове. Мисията ни е да покажем, че веган храната може да бъде достъпна за всеки и не отстъпва по хранителни и вкусови качества. Базирана изцяло на растителни продукти, тя е питателна, зарежда ни с енергия и ни кара да се чувстваме щастливи.

Храните приготвяме от свежи и пресни продукти, с много желание и любов, по методи целящи да запазят живата енергия в продуктите. Не пържим, не влагаме тежки рафинирани мазнини, масово използваните емулгатори, стабилизатори и изкуствени подобрители. Всички продукти и техните съставки, като сосове, теста, салати, мезета, включително и млеката приготвяме на място в нашата кухня. Част от храните са ни са сурови, а останалите са приготвени с лека термична обработка, целяща да запази всички полезни микроелементи и хранителни вещества в продуктите. Много от изделията приготвяме от пресни плодове, зеленчуци, и ядки. Семената и ядките са сурови и винаги се накисват във вода преди употреба за да се отделят всички ензимни инхибитори и същевременно с това да запазят или дори увеличат хранителната си стойност в началния стадии на покълване. Зареждаме продукти с високо качество от добре познати източници и доставчици. Използваме само пълнозърнести брашна и естествени подсладители. Някои от продуктите, които зареждаме от родни производители са БИО сертифицирани.

 

Mix of Figs

Екипът ни е изграден от светли и ентусиазирани хора с дългогодишен професионален опит, изцяло посветени на кулинарното изкуство. Събира ни една единствена цел – да създаваме иновативни кулинарни изделия, които освен да притежават уникални вкусови качества, могат да бъдат здравословни и в синхрон с природата.

 

Идеалите ни са:

  • Вкусна и здравословна храна;
  • Перфектно обслужване;
  • Комфортна и приятна атмосфера.

 

Mix of Figs - нов ресторант за бързо хранене

 

Основният ни фокус на предлагане или това, в което сме най-добри е здравословните закуски тип “бързи” храни. Когато казваме “бързи”, нямаме предвид, че храната трябва да се изконсумира за отрицателно време, а напротив – хубаво е да се яде бавно, всяка хапка да се сдъвква добре и вниманието да е насочено към удоволствието от самото ядене. Или казано по друг начин – да сме съзнателни за самият процес на ядене. Това позволява добро храносмилане и пълноценно усвояване на храната.

Бързите храни имат лоша слава поради нискокачествените продукти, от които се изработват и също така многото химични добавки, които се слагат с цел да увеличат срока им на годност, изкуствено да подобрят вкуса им и да им придадат привлекателен търговски вид. Ние приемаме всички тези химични консерванти, стабилизатори, овкусители и оцветители – с други думи отрови или токсични вещества. Те се натрупват в организма ни и довеждат до редица здравословни проблеми и болестни състояния. В Mix of Figs храната се приготвя изцяло от растителни продукти в максимално естественият им природен вид. Ние не използваме изкуствени овкусители и оцветители, храната ни е винаги прясна и запазила своята свежест. Голяма част от артикулите ни са направени от сурови съставки, а за другите използваме максимално щадяща топлинна обработка, без пържене и без рафинирани мазнини. Запазвайки своят свеж вид и хранителна стойност, те ни даряват с енергия, радост и здраве.

 

Вкусна и здравословна храна

Предлагаме много веган заместители на добре познати закуски, мезета и салати, които на вкус почти напълно наподобяват традиционните им варианти. В менюто ни ще намерите изделия, като луканка, салам, Руска салата, салата Снежанка, айран, млека и други продукти изцяло базирани на растителни продукти. Подобни алтернативи са подходящи за хора, които тепърва преминават към по-здравословен веган или вегетариански начин на хранене. Преминаването към друг начин на хранене често е свързано с много въпроси относно набавяне на новия тип храна или заместването на определени продукти или храни в рамката на привичния ни стил и начин на хранене или възприетите социални норми. Веган заместителите предлагат това междинно стъпало, което ни осигурява по-плавен преход към изобилие от нова по-здравословна храна, която не отстъпва по вкусови качества и ни позволява да не се лишаваме от традиционните продукти, с които сме си добре свикнали.

В менюто ни ще намерите още и безглутенови изделия – пици, кишове и други вкусотии.

 

Mix of Figs - нов ресторант за бързо хранене

Ресторантът предлага комфортна и уютна атмосфера с 25 седящи места за консумация на място. Имаме налични различни кутии и опаковки, които позволяват взимане за вкъщи или офиса. Също предлагаме възможност за предварителни заявки на по-големи количества продукти от нашето меню. Работим и в посока скоро да извършваме доставки на адрес.

В синхрон с природата и здравословното хранене ние целим да покажем, че бързите закуски могат да са полезни, да ни зареждат с енергия и същевременно да бъдат много вкусни. Веган храните ви даряват със здраве и настроение, като запазват хармонията в природата и любовта към животинския свят.

 

"Микс от вкусотии" - шведска маса в новия здравословен ресторант

Внимание! Mix of Figs организира за първи път специално събитие по повод скорошното отваряне на ресторанта. Случвало ли ви се е да дойте при нас и да искате да опитате от всичко? На 15-ти октомври от 19:00 до 21:30 ч., ви каним на специално събитие, на което ще имате уникалната възможност да опитате от всичките ни кулинарни изделия изложени на блок-маса. Вход: 15 лв за възрастни и 5 лв. за деца. Заповядайте!

*Внимание: ресторантът е затворен за постоянно.