fbpx

Верния път към здравето минава през прочистването – от Георги Костов

Верния път към здравето минава през прочистването - от Георги Костов

Верния път към здравето минава през прочистването.

Ако организмът е затлачен здравословното хранене, добавките, “супер” храните, билките, чудотворните еликсири и пиенето на лекарства нищо добро няма да направят в дългосрочен план – вкарват се вещества, но голяма част от тях продължават към канализацията, организмът се товари излишно да обработва повече и повече вещества. Поради влошена абсорбция на червата, концентрацията на хранителни вещества в кръвта намалява, запасите се стопяват и започват липсите. Давам ви за пример хора с липса на витамин В12. Във фекалиите им на всички има В12, но не се сещат, че първото “сито”, така да се каже – той да достигне до кръвта, това е състоянието на стените на червата. Когато тези милиони фини, та фини власинки по стените на червата са затлачени, тогава не само В12, ами и други вещества не се усвояват. Първо може да се е появила липсата на едно (което е било с най-малък резерв в организма), утре ще се появи на нещо друго. Днес ще започнат да си бият инжекции или да вземат лекарства или добавки за да се увеличи концентрацията чрез пренасищане и така да се “стабилизират” показателите, но утре ще се появят други липси. След време и това, с което сме се запасили наново и то ще свърши, щом не се усвоява добре. До сега не съм срещал един човек с липсите да си е направил фекален тест, за да види, аджеба, от къде идват липсите – дали от това, че нещо не е налично в червата или то не преминава от червата в кръвта. Но не само състоянието на червата е важно, дори да се прочистят перфектно чрез различни методи – ние сме прочистили стените на един кухинен орган. Дори и кръвни проби да покажат наличност в кръвта, това също не е гаранция, че клетките го усвояват, защото за да се види усвоимостта, трябва да се сравнят разликите в съдържанието на веществото което се изследва налично в артериалната кръв и във венозната кръв. И трябва да сме сигурни, че кръвта достига до всички клетки. А при нас какво се получава – само по нивото във венозната кръв се съди за нещо. Съдържанието там само показва, че това го има в кръвта ни (венозната в случая), но ако съдържанието на веществото в артериалната кръв е същото или с близки стойности (в зависимост от конкретния случай) то това означава, че клетките например “плуват във витамини и хранителни вещества” и в същото време гладуват за същите. Това вече дали ще го усвояват клетките, зависи и от състоянието на техните клетъчни мембрани, а те са много фини (една клетка има средно десетки хиляди входящи/изходящи рецептори). Ние се храним не с погълнатата храна, не и с това което е в кръвта, а с това, което са усвоили клетките.
Да се съди по това какво яде човек и какво не яде за усвояването от организма (от клетките) е абсурд и незнание.

Та метаболизмът ни зависи и от денонощните цикли, нашата биохимия зависи от емоциите, от мислите. Замърсеният въздух, изкуственото осветление, на което работим, липсата на заземяване – на контакт със земята за да протичат биотоковете и процесите правилно, електромагнитите и други полета, шумът, несъобразяването с денонощия биоритъм, водата и други фактори – всичко това се отразява на нашия метаболизъм, на здравето на нашите клетки, и на нас, защото ние сме многоклетъчни същества. Ако искаме да сме здрави – клетките ни трябва да са здрави. Това е! Те да са чисти и задоволени!

Ние сме поставени в условия на ускорено стареене!!! Не е здраве това!

Факт е, за мен, че хората, които познавам и постят редовно са по-здрави и по жизнени! Не вземат добавки, за да си поддържат изкуствено високи концентрации на вещества в организма. Не си подлагат организма на ускорено стареене. За да е ок. организмът на човек, той би следвало да се задоволи с две шепи храна на ден!

Когато сутрин стане да пращи от енергия, а не да търси закуската, кафето и сока! За ефективността на усвояването това е показателя – с какво количество храна ние живеем в относително много добро здравословно състояние (перфектно не може да бъде по обективни причини) дълъг период от време. Логично е – по ефективно работещия двигател, харчи по малко гориво! Износва се по бавно.

Е, струва ли си да се дават парите за супер храни и добавки, голяма част от които отиват неусвоени в канализацията? Струва ли си да вярваме сляпо на хората с бели престилки и на авторитети, с прикрити бизнес интереси? Не е ли по-лесно и полезно да си прочистим организма безплатно, за да стане още по ефективен? 

Природата ни е дарила с уникален организъм, на който не са му нужни пари, за да се прочисти – нужна му е само почивка – пост. Докато се готви в една тенджера тя не може да се почисти. Редовен пост и по-малко да го замърсяваме!

Поради гореописаните неща е ясно, че каквито и храни да ядем, колкото и правилно да се храним, ние не можем да спрем затлачването на организма. Когато клетките са затлачени няма оптимална усвовимост, няма правилен метаболизъм. Нещата не опират до бърз и бавен метаболизъм, а до качествен такъв, баланс на въведено и изведено. Но можем своевременно и безплатно да го прочистваме! За да сме здрави и щастливи! Здравето е в нашите ръце! В храната има в достатъчни количества в органичен вид всичко нужно – само трябва да му освободим пътя до клетките!

Хипократ е казал: ” Нека храната бъде вашето лекарство “. Нека бъде храната – да им направим път, с по-малко препятствия! Правилния път към здравето задължително преминава през прочистването!
ПП. Интересно, че с автомобилите си постъпваме по-разумно. Когато автомобилът си вдигне разхода на гориво и губи мощност му сменяне задръстените филтри първо, а не ги оставяме да се затлачват още повече и да си даваме парите за добавки и бензин с по-високо октаново число за компенсация. Дори и профилактично сменяме филтрите при всяка смяна на масло.

 

Георги Костов, София, 9.10.2015 г.