fbpx

Тортите на Геомил – галерия

Тортите на Геомил - галерия

Представяме ви галерия с веган тортите на Геомил Георгиев. За повечето от тортите Геомил ползва агар-агар. Ето как описва той употребата му:

“Ето пак според описанието, агар агарът, който ползвам трябва да може с 1 чаена лъжичка агар агар да желира 500 мл вода до твърдо желе. Но понеже смесите които ползваме (ягоди, череши, малини) си имат някаква по голяма плътност от водата – в този случай и по-малко агар агар е достатъчен.

Но понеже не става да кипнем сока от ягоди се прави следното. В една купа чакат смлени на сок да речем 500 мл череши. В едно джезве се кипва 100-120 мл вода. Когато водата кипне, започвам с една чаена лъжичка агар агар на прах, да посипвам леко праха в кипящата вода и с друга лъжица разбърквам да не става на топчета. След като слагаш агар-а, може да се образува една пяна, но нищо, посипваш и другия останал и бъркаш. Може за няколко секунди да вдигнеш джезвето да не става много пяната и да разбъркаш, и така 10-тина секунди агара да покипи с водата. След това тази смес от джезвето веднага я сипваш в купата с сока от череши. Ако се забавиш започва да се желира моментално. След като я излееш при черешите, аз блендирам за 3-4-5 секунди да се смеси всичко хубаво, и после веднага в формата за торта или в купички – зависи какво правиш. След по малко от час трябва да имаш здраво желе.”

Приятно раглеждане на галерията!

 

Пъпешово парфе с шоколадов крем от авокадо

Пъпешово парфе с шоколадов крем от авокадо

Пъпешово парфе с шоколадов крем от авокадо

Блатът е от смлени до брашно кашу, бадеми и орехи, омесени с тесто от фурми. Вторият блат е пъпеш, мед и агар агар. Третият блат е от авокадо, какаово масло, какао на прах, тесто от фурми, мед и малко мляко от кашу. Украсата е счукани какаови зърна. Не може да си представите колко вкусно е пъпеш с какаов крем от авокадо 🙂

 

Торта - сурова, веган, без глутен и без захар

сурова, веган, без глутен и без захар

Рецептата е обичайната. Блат основен от кашу смляно до тахан, бадеми смлени до брашно и тесто от фурми. Парфе блата е от диня, мед и желиран с агар агар 🙂

 

Веган торта

Веган торта

Блатът е тесто от фурми, тахан от кашу домашен и смлени на брашно бадеми. Вторият блат е от домашни праскови смлени с 4 лъжици мед и любимия агар агар 🙂 Третият блат е сока от един компот от праскови желиран с агар агар и вътре парченца пресни праскови 🙂 Снежно белия ефект отгоре е тайна.

 

Торта от черници с блат от кашу, бадеми и фурми

Торта от черници с блат от кашу, бадеми и фурми

Торта от черници с блат от кашу, бадеми и фурми.

 

Нова торта, но този път с по-оригинален разрез

Нова торта, но този път с по-оригинален разрез

Нова торта, но този път с по-оригинален разрез 🙂 Черници и малини комбинирани по-различно този път.

 

веган торта

веган торта

Първи блат: основата е накиснат слънчоглед белен, кашу на брашно, бадеми на брашно и тесто от фурми.

Втори блат: 200 грама кашу, 2-3 почистени и нарязани не големи, добре узрели и сладки круши, 1 чаена чаша кокосово масло, мед или агаве за подслаждане ако е необходимо, шафран, ванилия, 1 супена лъжица канела, джинджифил.

Трети блат : шоколадовия крем е от авокадо 3 бр, 1 банан, агаве, 2 супени лъжици какао на прах,ванилия, щипка сол, 1 чаена чаша растопено какаово масло и 1/4 чаша кокосово масло.

Украсата е от кокосови стърготини

 

"Парфе Череши и Праскови"

"Парфе Череши и Праскови"

“Парфе Череши и Праскови”

 

плодова торта

Основният блат е смляно кашу до тахан, смлени бадеми и тесто от фурми. Вторият блат е само вкусни сладки череши с малко тахан от кашу и 2 лъжици мед и после смесено с агар агара – 1 чаена лъжичка на 120 мл вода. Третият блат е от смлени в блендера малини с малко тахан от кашу, 2 лъжици мед и после агар агар – 1 чаена лъжичка. Украсата череши и малини.

 

Новата ми торта "Горски плодове - Парфе"

Новата ми торта "Горски плодове - Парфе"

Новата ми торта “Горски плодове – Парфе”. Ама МНОГО вкусна – жива, без захар, без глутен, без мляко, без яйца 🙂

 

"Плодова Торта - Парфе" сурова, веган, без глутен и без захар

"Плодова Торта - Парфе" сурова, веган, без глутен и без захар

“Плодова Торта – Парфе” сурова, веган, без глутен и без захар

 

Геомил Георгиев