fbpx

Честита нова година! Въпроси към Георги Жеков и Калоян Гичев

Честита нова година! Въпроси към Георги Жеков и Калоян Гичев

Моля, споделете най-ценното в изминалата година?

Георги Жеков: Най-ценните мигове за мен винаги са били и ще бъдат срещите ми с различните хора по пътя напред. Обмяната на светли мисли и чувства, усмивките, прегръдките и топлината между нас.

Калоян Гичев: Най-ценното беше моментите, в които светлината освети тъмнината. Тези, моменти, в които се прояви доброто и светлото. Моментите на изява на любовта.

 

Каква е надеждата ти за новата година?

Георги Жеков: Надеждата ми, която е подплътена със силна вяра е, че все повече хора ще осъзнават силата, която притежават. Сила, която може да промени света, който ни заобикаля и да го направи едно още по-прекрасно място за живеене и споделяне.

Калоян Гичев: Надеждата е в доброто, в светлите вдъхновения и в силата за приложението им.

 

Над какво ще се фокусираш, какво очакваш?

Георги Жеков: Ще се съсредоточа над добротворчеството под една или друга форма. Това включва както продължаващата работа върху мен самия , така и върху това, което мога да създам във външния свят за Цялото. За щастие работя върху проекти, които ще отнемат години работа 🙂

Калоян Гичев: В Паневритмията има една песен, в която се пее: “И гласът любим Христов шепне в моето сърце” – вярвам, че в тази година ще има добри условия да се опитаме да чуем по-добре този глас, вътре във всеки от нас.

 

Кои места би посетил?

Георги Жеков: Бих опознал още по-добре родната България. Има много планински върхове, хижи и малки, китни селца, които желая да видя и усетя. Мисля да посетя Белоградчишките скали и някои черноморски кътчета.

Калоян Гичев:  Бих се радвал да посетя красиви места сред българската природа – най-вече планини. Места, които изпълват с живот и вдъхновение.

 

Какво искаш да срещнеш?

Георги Жеков: Искам да срещна най-големите си страхове, за които дори не подозирам, че съществуват и да ги преодолея. С времето разбрах, че страхът е единствената пречка пред пълното разгръщане на Божествената любов в сърцата ни.

Калоян Гичев: Искам да срещна Христос, да го виждам проявен в малките добринки, в топлотата между нас хората. Искам да срещам Христовата любов в мислите, в разбиранията, в чувствата и в стремежите си.

 

Какво е твоето пожелание?

 

Георги Жеков: Пожеланията ми към всички, включително и към самия мен са свързани с осъзнаването. Да бъдем осъзнати във всеки един момент от настоящето и да разбираме все по-ясно, че единственият път към истински пълноценния живот е свързан с любовта и нейното споделяне с хората и света около нас.

Калоян Гичев: Пожелавам си да сме като лимеца – да имаме силата да преодолеем трудностите на израстването. Да имаме вярата да покълнем, съзнанието да цъфнем, устремеността да вържем, търпението да узреем и любовта да дадем плод.

 

 

Януари 2016 г.

Георги Жеков www.drugata-realnost.com

Калоян Гичев www.zdravjivot.org