fbpx

Колоидно сребро срещу вредните микроорганизми

Колоидно сребро срещу вредните микроорганизми

Преди 2000 години гърците и римляните са използвали сребърни съдове, за да съхраняват различни течности и да ги предпазват от вредни микроорганизми. До изобретяването на хладилника сребърните съдове са били използвани за съхранение и на прясно мляко, за да издържа то по-дълго време без да се разваля.

Преди 150 години в медицината започва да се използва сребро, за да се предпази тялото от инфекции. До появата на антибиотиците среброто си остава популярно средство в борбата срещу вредните микроорганизми.

Какво е колоидно сребро?

Колоидното сребро представлява много фини частици сребро, обикновено разтворени в дестилирана вода. Когато е произведено правилно тези фини сребърни частици носят позитивен йонен заряд, на който се дължи и действието им срещу вредните микроорганизми. Колоидното сребро, произведено с прилагане на високо-волтажна технология е най-безопасно и най-лесно усвоимо. При използването на нисък волтаж продуктите са по-некачествени, неефективни и дори могат да доведат до натравяне със сребро, ако се консумират в по-големи количества. Ето защо, когато купувате сребърна вода е важно да потърсите информация за начина на производство и да изберете качествен продукт.

Как среброто се справя с вредните микроорганизми?

Когато положителните сребърни йони срещнат вредни анаеробни организми, като едноклетъчни бактерии и гъбички, те се прикрепят към клетъчната стена. Сребърните йони проникват в бактерията, където увреждат клетъчните функции и неутрализират вредния микроорганизъм.

Все още не е напълно ясно как става това, но се предполага, че среброто пречи на производството на енергия в клетките на бактериите. Освен това среброто може да доведе до оксидиране на микроорганизмите, което пречи на дишането на клетките и влияе на ензимите, така че вредните бактерии не могат да се развиват и да образуват колонии.

Колоидното сребро помага и срещу вируси, като допринася за тяхното оксидиране и забавя функциите им. Някои учени смятат, че среброто може да влияе директно и на ДНК-то на вирусите и така да ги деактивира, правейки ги инертни и безопасни.

Доколко е ефективно колоидното сребро?

Статия, публикувана в ScienceDigest през 1978 докладва за клинични проучвания, според които среброто е много ефективно в борбата срещу 650 тествани вредни микроорганизми. Изследвания, проведени в UCLAMedicalLabs потвърждават тези твърдения и документират ефективното използване на сребро срещу различни вируси.

Въпреки че някои организми са се адаптирали и са станали резистентни към антибиотиците, колоидното сребро се справя ефективно с тях. За щастие среброто не е токсично и изглежда микроорганизмите не стават резистентни към него.

Според проучване, проведено от Института по микробиология в Италия през 1992, чистото колоидно сребро действа до сто пъти по-добре от всички други форми на среброто. Разтвори с по-малки размери на сребърните частици (.005 микрона или по-малки) позволяват по-широко разпространение на частиците в тялото. Освен това сребърните частици трябва да имат положителен електрически заряд. Когато избирате разтвор на колоидно сребро високото качество и чистотата на разтвора ви гарантират максимална ефективност и безопасност.

Подобно на всеки друг продукт, който консумираме, колкото по-високо е качеството, толкова по-добри са резултатите и толкова по-малко са страничните ефекти. Колоидното сребро произведено с висок волтаж няма странични ефекти, които биха могли да се появят при поглъщане на по-големи частици сребро, като например аргирия, или посиняване на кожата.


Статията е публикувана със съдействието на списание “Органично”.

Източник: wakeup-world.com, преводач: Рослава Стоянова.