fbpx

Лекарство срещу стреса са градските цветя

Лекарство срещу стреса са градските цветя

Пролетта е решила да преобрази големия град. Можеш и ти да приемеш чудодейното й лекарство. Първо обаче се спри, слез от колата, затвори телефона… И тръгни наслука – между блоковете и през оцелелите градинки. Нека те водят сетивата…

Поискаш ли да освободиш сърцето си от тревоги, ще съзреш първо игликите. Багрите им преливат от бяло през розово до почти лилавото. И сенките не ги плашат. Сгушили са се в килим от миналогодишни листа. Но като са нацъфтели, дават ясно да се види каква е разликата между старото и новото. Най-впечатляващите иглики открихме току под блоковете – сякаш разцъфнали направо в асфалта и старите плочки. Отправихме благодарност към дребното красиво цветенце, а после намерихме и тези редове за духовната му мисия… Игликите пазят пространството, в което са нацъфтели. Отблъскват негативното и привличат добри събития. Заедно с това ни действат оптимистично. Събуждат ни за Новия живот.

 

Лекарство срещу стреса са градските цветя

Минзухарът сякаш показва, че вървим по правилната пътека. Нали знаете как всеки от нас в един момент си задава въпроса дали преследва истинското в живота си. Ще му се да съзре нещо, което подсказва, че е на прав път. Ето тогава е хубаво да видиш минзухар. Според статистиката белите цветове са много повече от жълтите и лилавите. Може би защото минзухарите имат да обличат в чистота и много от нас…

 

Лекарство срещу стреса са градските цветя

Ако си влюбен, непрекъснато ще виждаш нарциси. На Изток го смятат за цвете на отдадеността и верността. Но пък по-близките до нашата душевност древногръцки легенди напомнят чрез младежа Нарцис да внимаваме дали правим нещата за другите, или за да подхранваме собственото си его. Иначе нарцисите са цвете на спокойната душевност. Погледайте ги, за да възстановите собствения си мир.

 

Лекарство срещу стреса са градските цветя

Дивата теменуга е за специалните моменти. Даже килим от цветя да има в краката ни – тя ще e една… Може да се каже, че ароматът й избавя от напразните илюзии. Силата на съставките, които съдържа дивата теменуга, наистина е голяма. Могат да изцерят от бронхит или безпокойство. А също да донесат късмет – поне в това вярвали древните сицилианци, които изсекли дивата теменуга и на монетите си. Но на нас ни стига и това благо – да я срещнем в града.

Като живеем с много хора на едно място, често преставаме да забелязваме малките неща. Но според духовните науки именно дребното съдържа знаците на Незримия свят. Нали сам Учителя Беинса Дуно казва, че цветята са деца на ангелите. И предупреждава да ги заобикаляме внимателно, само да им се радваме… А срещата с тях в града днес ни е повече от нужна. Защото възстановява баланса. Кара ни да вярваме, че животът ни е на първо място любов и отдаденост. Съзвучие.

 

Краси и Деница Проданови, www.facebook.com/SlncevaHrana

 


Продукти от магазина: