fbpx

За снимките с убити животни

Кученце

Тази статия е отговор на общественото обсъждане за известни хора със снимки на убити животни. Предлагам ви едно възможно реакция на дадените събития.

Нека си представим образа на човекът, който се е снимал и навярно е умъртвил, иначе преди това свободно и красиво тичащите животни. Да кажем, че този човек е обществена личност и имаме познания за него. Тогава, ако се обърнем към Христовата съвест в нас, може да извикаме най-доброто от този човек, да помислим за някои положителни негови качества и добри дела. Нека се изпълним с тези мисли, картини и чувства. Важно е да усетим и как сърцето ни трепва и ние заобичваме този човек.

След като сме се изпълнили с любов и светлина, нека сега да изпратим благопожелания към тази личност. Да му пожелаем да прави добро и да развива добродетелите, които Бог е вложил в него. Нека си представим как той се радва на някое животно – домашен любимец или друго, той е мил и добър с него, от очите му струи любов и радост, усмихва се, а животинчето се радва. Нека искрено пожелаем този човек да развие още повече милостта си към животните и да я прилага повече – нека я разкрие и прояви. Важно е да изпратим тези благопожелания с най-топли чувства и най-светли мисли – тайно като душа на душа, като дете на Бога към дете на Бога.

Това ще промени всичко – целия свят. Той вече е променен и ние хората сме чудо, което върви към своята изява.

Божията Любов да изпълни всички сърца!

 

Калоян Гичев, 29 март 2016 г.