fbpx

Борис I Покръстител – думи от Учителя Беинса Дуно

Борис I Покръстител - думи от Учителя Беинса Дуно

По повод някои лекции и дискусии, представяме текст за Борис I Покръстител. Текстът е откъс от “Призвание към народа ми – български синове на семейството славянско”  дадено чрез Учителя Беинса Дуно от Елохил – Ангел на завета Господен.

Изразите, които описват Борис I (Михаил) са:

  • И казвам ви, че не се е раждал в дома славянски от него по-смирен и по-чистосърдечен Господар;
  • с непоколебима вяра прие даденото обещание, подобно Аврааму.

С тези думи недвусмислено получаваме становището на Небето за тези събития и за самия Борис I. Така осветена личността на Борис-Михаил свети с чиста светлина и изпълва сърцата с благодарност, за това, което тази велика душа е извършила на земен план при пребиваването начело на българския народ.

Прилагаме откъс от текста, в който може да прочетете повече: 

“Господ потърси дом за Себе Си и изборът Му падна славянското домородие, което Небето възлюби за неговата Божествена добродетел. За това ви пратих двамата Мои служители да ви донесат радостната вест да напуснете мрака на тъмните езически богове. И биде радост голяма в световете на виделината, кога Бог положи печата на великото Си име на вази и вложи Духа Си в сърцето ви в завет вечен. И явих се на тогавашния ви царствуваш Господар и му известих Волята на Небето да приеме Пратениците Ми на Новия завет и той послуша гласа и се удостои пред Мене да стане родоначалник на духовното ваше възраждане. И казвам ви, че не се е раждал в дома славянски от него по-смирен и по-чистосърдечен Господар, който с непоколебима вяра прие даденото обещание, подобно Аврааму, който не пожали сина си, но го пренесе жертва жива Богу, така се подвизава благоугодно вашият началник и баща на славянския род, който даде очите на първородния си в жертва благоприятна, дар избран Господу, в знак на неизменна вярност Нему. И от този ден се извърши призванието ви от Бога на Силните, Който съизволи в Своята неизмерима мъдрост да прослави с вас наедно всичкото славянство, в което Господ Всесилний пребъдва и на което отрежда да заеме най-първо място в Неговото Царство, което встъпва вече в своята сила в тоя страдующ свят. Разберете неизменяемата истина, че въздигането на славянския род е въздигане необходимо за всички, което Бог сам върши за своя избраник Вожда на Спасението, Който скоро ще се яви помежду ви в пълната своя Слава и Сила, да възстанови вечното Царство на Мира, Царството Божие на земята.”

*Видео версия на цялото “Призвание…” може да гледате тук >>

Още по темата може да гледате в:

Борис Покръстител е баща на славянството – от лекция на Димитър Мангуров


Съставител: Калоян Гичев, 17 април 2016 г.