fbpx

Коста Рика затваря всички свои зоологически градини

Коста Рика затваря всички свои зоологически градини

Коста Рика обяви, че ще бъде първата страна в света, която затваря всички свои зоологически градини и освобождава всичките пленени животни от там. Коста Рика е с особено био-разнообразие страна, държи около 4% от известните животински видове в света. За съжаление, страната е задължена да запази две от своите зоологически градини отворени за още едно десетилетие. Все пак, след това, те планират да ги затворят изцяло.

Вестник Treehugger съобщава, че Коста Рика наскоро забрани лова за спорт. Те искат да убедят света, че те уважават и се грижат за дивите животни.

Министърът на околната среда René Castro казва:

„Ние ненавиждаме клетките и засилваме идеята за взаимодействие с био разнообразието в ботаническите паркове по естествен начин. Ние не искаме животни в плен или те да бъдат затворени, освен ако не е да ги освободим или да ги спасим.„

Коста Рика затваря всички свои зоологически градини

Всички животни, които са в момента в плен, и не биха оцелели в дивата природа ще бъдат обгрижвани в спасителни центрове и резервати.

 

Публикувано с разрешението на: Българско вегетарианско общество

Превод: Светла Михалева; www.higherperspectives.com

*Има разнопосочна информация в интернет дали информацията в статията е напълно вярна и дали намеренията са реализирани. Не знаем каква е истината сега. Все пак оставяме публикацията като едно вдъхновение за повече хармония и разумност.