fbpx

Затворите в щата Аризона са безмесни

Затворите в щата Аризона са безмесни

Мислете си, че вегетарианският режим на хранене е скъп? Шериф Джо Арпаьо от Марикопа, щата Ариозона, определено не би се съгласил с вас. В действителност, той наскоро обяви, че във всички затвори в окръг Марикопа, Аризона, ще предлага 100% безмесни ястия. Той очаква тази промяна в менюто им да облекчи данъкоплатците с $ 100 000.

Малко по малко ето я първата стъпка за преминаване към вегетарианството. Менюто на затворниците ще бъде безмесно – каза шериф Джо Арпаьо по новините на Fox 10 във Финикс. Той очаква новото меню напълно да навлезе до няколко месеца.

Шериф Джо Арпаьо е наясно с факта, че тази промяна определено ще намали разходите. Освен това той публично се изказа срещу жестокото, нехуманно и интензивно развъждане на селскостопанските животни. През 2006 г. Арпаьо активно подкрепя инициативата Proposition 204 за нови законодателни мерки в Аризона, с които от тогава насам в Аризона се забранява използването на телешко месо, както и малките клетки за бременни свине, които са били с размер 60 см на 2 метра.

Друга полза от премахването на месото от затворническото меню? Затворниците сигурно ще усетят постепенно здравословни подобрения! Според Американската диетична асоциация, вегетарианците имат по-нисък индекс на телесна маса, при тях е по-малък рискът от ракови заболявания, по-ниско кръвно налягане, по-нисък риск от исхемична болест на сърцето.

Повече за вегетарианството може да научите тук >>

 

Превод: Светла Гьоков www.cok.net 

Публикувано с разрешението на Българско вегетарианско общество.