fbpx

Да превърнем мечтите в реалност заедно

Да превърнем мечтите в реалност заедно

Имало едно момче, родено в малко балканско градче…

Tака започва тази история за мечтата. Момчето се ражда преди определеното му от лекарите време и има здравословни проблеми – с дишането. Бил е с крехко здраве, болнав и с астматични пристъпи. Нещата около здравето му никак не били добре до момента, в който един лекар посъветвал родителите му да го запишат да тренира някакъв спорт – като последна мярка за подобряване на здравето. Точните думи на лекаря били: „Момче, ти няма да оцелееш, ако не спортуваш.” Избрали волейбол. Усилията и усърдието му в тренировките дали много бързо резултат и момчето напълно оздравяло. Това чудо, което медицината не могла да направи, направил волейболът. Един слънчев ден, на път за училище, в главата на момчето се зародила голяма детска мечта – когато порасне да направи така, че да помага и на други деца да са здрави чрез спорта.

През 2008- ма година стартира реализацията на мечтата. Вече порасналото момче, дипломиран юрист, основава ВК „Тетевен волей” и със собствени сили и средства започва изграждането на детска школа и представителни отбори. Делото е трудно, защото градчето е малко, няма финансиране, специалисти, треньори и т.н. – все необходими условия за реализиране на една подобна мечта. Но той е упорит, устремен, вярващ и пълен с енергия. Това привлича няколко сърцати хора, които го подкрепят и му помагат в делата – предимно на доброволни начала. Дори създават и местна съдийска колегия. Децата от школата лавинообразно нарастват, работи се много и успехите не закъсняват. Те са истински прецедент в историята на волейбола в България. Ето и фактите:

Волейбол се играе навсякъде – дори на улицата се опъва мрежа между две къщи и децата играят. Подобно на малките бразилчета, които ритат топката по прашните улици, а като пораснат големите европейски клубове дават милиони за талантите им. Е, тетевенските деца засега стигат само до юношеския национален отбор на България, в който тази година участват 4- ма младежи.

Името на момчето е Иван Цветков – Президент и Председател на УС на ВК „Тетевен Волей”. Ето как мечтите се сбъдват. Сега. Дори и в България.

Добре е такива истории да се разказват и показват, за да вдъхновяват и други да мечтаят и да живеят мечтите си.

А историята с мечтите продължава… Спортът и музикалното изкуство си подават ръка на 10.09.2016 г.  от 17:00 часа в София. Фондация „Идея Вита” организира благотворителен концерт под мотото: „Деца помагат на деца, за да живее мечтата” и предоставя безплатно своята зала за целта. Децата към фондация „Огънят на Орфей” – град. Пловдив, които са стипендианти на фондация „Идея Вита”за Лятна Академия на изкуствата и лауреати на множество награди, ще подарят на децата от детската школа на ВК „Тетевен Волей” концерт с кауза да се съберат средства за новия спортно- състезателен сезон 2016-2017. Средствата ще бъдат за нови екипи, специалисти, режийни за зали и други.

Школата и клубът си търсят и спонсори, които да ги подкрепят по-дългосрочно, за да могат децата да участват в лагери, контроли и състезания в чужбина, което до сега не е било възможно по финансови причини, въпреки многобройните покани.

Заповядайте на концерта заедно да помогнем на тази добра и възможна кауза. Ще ви очакваме с отворени сърца.

Център “Идея Вита” се намира в кв. “Бели Брези”, ул. “Лерин” 64 – партер

Начало на концерта: 17:00 часа (10-ти септември).

Събитие във фейсбук