fbpx

Мисли за пчелния мед – от Калоян Гичев

Мисли за пчелния мед - от Калоян Гичев

Здравейте, позволете ми да споделя размисли за пчелния мед. Макар и да използвам понякога термина “веган” – нямам особена симпатия към него. Млечните продукти спряха да ме привличат преди години и съответно се отказах от употребата им, още преди това пък се бях отказал от месните. Но никога не съм имал за цел да се отказвам от пчелния мед. Винаги съм го консумирал. Гледали сме пчели с брат ми и някой ден пак може да гледаме. Харесвам меда повече от всички други концентрирани сладости – така и не можах да разбера агавето и други подобни сиропи. Може би към кленовия имам по-голямо разбиране, но и той по класацията, която съм приел не може въобще да се мери с чудесния български цветен мед. Тази симпатия има различни основания – екологични, здравословни и духовни. 

Отказването ми от местните и млечните продукти основно е поради вникване в природата на човек. Природозащитните мотиви така и не станаха на първо място, може би защото съм прекарал време на село и съм видял добро отношение към животните.

Вярвам, че човечеството имаме мисия да внесем любовта в космоса. Това включва да помогнем на животните и този път минава през разгръщане на висшата човешка природа.

Повече за меда може да прочетете в статията: “Щайнер за меда

 

Калоян Гичев, 7 октомври 2016 г.