fbpx

Семинар по земно строителство

Заповядайте на семинар по земно строителство, който ще се проведе на 17-ти и 18-ти август 2019 г.  в родопското село Косово.

Този семинар ще ви даде възможност да се запознаете с особеностите на земята като строителен материал, ще научите за полевите тестове, чрез които можете да подберете правилната почва за строителни цели и ще се запознаете с основните строителни техники. Ще имате възможност да направите кирпичени тухли, пълнеж от земя и слама и земни и варови мазилки. 

Водещ на семинара: арх. Варвара Вълчанова

Времетраене: 17 – 18 август (два пълни дни – от 9 до 18 часа) с пристигане в петък следобед

Брой участници: 12

За записване и повече информация: varvara_valtchanova@hotmail.com

Цена на курса: 180 лв. с включени храна и спане

Излезе от печат и книгата „Естествени мазилки и бои от земя и вар“. Тя е плод на двадесет годишен опит и има за цел да запознае българската публика техниките за успешно подготвяне, нанасяне и поддръжка на основни земни и варови мазилки и бои. Книгата е предназначена за хора имащи сили  да се впуснат в изработката на собствени смеси и разтвори, както и за любители имащи желание да разширят мирогледа си.

Това е наръчник, който ще ви даде полезна информация за подготовката на обекта и повърхностите на стените и таваните. В него ще научите правилата, които ръководят съставянето на добри разтвори за измазване и боядисване. Ще се запознаете с различните техники на нанасяне, както и с някой съвременни български майстори.