fbpx

Дневник на гардинаря: 18 юни 2012 – цветни размисли

Житото (лимеца) се е устремил към слънцето. И когато градинарят спре край него – чува една тиха радостна песен… песен за зрънцата, за земята, за зимата, за снега, за пролетта, за нощите, за звездите, за птичите песни, за изгревите, за залезите, за слънчевите лъчи.  Като чуе тази песен, градинарят се изпълва с мир и благодарност и си казва: “Благодаря ти, Господи, че си ме пратил на Земята, благодаря ти за всичко, което си ми дал и за всичко, на което си ме научил. Помогни ми да изпълня туй, което си ми завещал.”

 

Чери доматите, цъфтят и връзват и те са цяло чудо. Скоро ще започнат да се червенеят – приели слънчеви лъчи и ангелски песни.

 

На вишната е една чудна приказка. Пресните плодове – току що откъснати носят видими и невидими благословения. И ако храната носи радост, прана, сили – то именно отгледаните по методите на живото земеделие, току що откъснати плодове носят видими и невидими, мислими и немислими, открити и скрити благости.

Плодовете в градината познават слънцето, звездите, щурците, пчелите, птичите песни.

 

Тиквичките цъфтят и растат. Скоро ще откъснем първите тиквички и ще поблагодари и ще се порадваме. И може би както във физическата градина, така и във вътрешната сме отгледали и отглеждаме плодове.

“А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност…” Галатяни 5:22

 

Има и тъмни и светли тиквички, и продълговати, и кръгли 🙂

 

Цветята ни радват и ни напомнят за ангелите. Благодарим ви Светли същества за това, че приемаме чрез вас Божията Любов. АУМ

 

Капковото напояване, което наричаме “Тигър и Ефрат”, носи живителни капчици вода в корените, под мулча. Така заедно със слънцето всеки ден растенията израстват, цъфтят и вързват.

 

 

 

Калоян Гичев, 18 юни 2012 г., София.