fbpx

Храната на Краси се ражда в доброто

Храната на Краси се ражда в доброто-01

– Кой е съвършеният коледен подарък според теб?

– Този, който идва от сърцето и е сътворен от нашите ръце и нашата душа. Може да бъде песен, може да бъде усмивка или спомен, но да идва от вътре, отнас.

– А какво ще подариш ти на приятелитеси?

– За мен основната част от празника е подготовката за него и очакването му –искам да предам това и на сина ми, който е на 5 години и заедно с него приготвяме и опаковаме малки подаръчета (свещи отпчелен восък и свещници, различни украшения за елхата), които след това подаряваме на близките ни и приятелите ни.

– Кои три думи идват първо от сърцето ти, когато си помислиш за този празник?

– Семейство, топлота и доброта.

 

Храната на Краси се ражда в доброто-04

– А как да се поздравяваме на Коледа? „Весели празници“ винаги звучи малко празно, не много весело…

– „Нека да бъдем по-добри и човечни!“ Тогава празникът ще е по-весел, ще имаме повече усет да виждаме красивото и по-вече желание да споделим нашата обич и любов с близките ни, с приятелите ни и с тези, които се нуждаят от нея.

 

Krasi-Dobrohran-03

– Разкажи ни сега и за идеята на тези неща, които показваме тук…

– Тук отново се връщаме към това, че основната част от празника е подготовката за него. Когато приготвям храната за семейството ми, когато я докосвам с ръцете си и я наричам за здраве и благодат, съм убедена, че тази храна доставя много повече и на тялото, и на душата. В допълнение, когато тази храна е сурова, пълна с ензими, енергия и живот, тя носи пълна наслада на тялото, на рецепторите и на душата ни. Защото чрез нея сме по-близо до естественото, до природата, тялото ни не се задръства от  отрови и остава чисто и свободно за други едни усети и вибрации на по-високо ниво. От друга страна изпитвам необходимост да споделям – рецептите, знанията, които съм събрала досега. Дори и само един човек да реши да опита да приготви нещо от нашата коледна трапеза и това му хареса, това означава, че поне още няколко човека около него ще се докоснат до нашите рецепти. Дори и един човек да се замисли, че чрез начина си на хранене може да промени начина си на живот, да се чувства пълен с енергия и
желание да твори, да бъде повече себе си и по-близко до земята, до природата, до Космоса! Нека да бъдем по-добри и човечни!

 

Krasi-Dobrohran-02

 

С коледните гости на „Усури” ви запозна Краси Проданов. Фотосесия с много цветове и подаръци: Деница Дабижева.