fbpx

Суровоядство и красота

Ягоди и банани

Преди известно време бях написала статия за това, защо е по-добре да консумираме повече сурова храна. В нея ви запознах с предимствата й по отношение на подобряване на здравословното състояние на организма. Днес ще ви разкрия предимствата й по отношение на външността. Суровата храна има драстичен ефект върху красотата, защото тя започва от вътре навън. Кожата ви ще стане по-стегната, гладка и розова, очите ви ще станат по-блестящи. Ще загубите бързо излишните килограми, а ако сте слаби, формите на тялото ви ще станат по-атрактивни. Ще кажете сбогом на целулита и ще станете по-релефни. С всеки изминал ден ще се подмладявате и вместо да виждате признаци на остаряване вие ще се разкрасите. Не е ли невероятно това? Всяка една хапка сурова храна ще се отрази на вашето здраве и красота.

За всички тези предимства са отговорни ензимите: изворът на младостта. Готвенето разрушава 100% от ензимите, 50% от протеините и 70-90% от витамините и минералите. Колкото повече готвите, толкова по-бързо се изчерпва ензимния резерв в организма, което води до преждевременно състаряване. Готвенето също така прави тялото ви по-киселинно, докато суровата храна го алкализира и детоксикира. Прочетете повече за алкално-киселинния баланс тук.

Вие можете да постигнете красива, блестяща кожа и тяло без тлъстини само като направите някои промени в начина си на хранене:

  • стремете се поне 80% от дневния ви хранителен прием да бъде от сурови плодове, зеленчуци, семена и ядки;
  • стремете се да включите и поне 200 грама сурови зеленолистни зеленчуци на ден под формата на сокове, сурови супи и салати;
  • пийте достъчно количество вода.

Този хранителен режим ще ви осигури всички необходими аминокиселини, есенциални мастни киселини, витамини, минерали, фибри и ензими, за да се справите със свободните радикали, причинители на преждевременното стареене. Нямате нужда от скъпи магически хапчета и токсични кремове за да постигнете така желаната визия.

 

Благодарим на Деси за споделянето на статията.Блогът на Деси Пеева – www.desilifestyle.net