fbpx

Моят път към съзнателно хранене

сърце - рисунка

Вярвам, в това, че всеки човек има избор, винаги и за всичко. Но знам, че е трудно, ужасяващо трудно, да признаеш, че имаш избор, да направиш своя избор и след това да поемеш отговорностите и последствията от избора си.

Всеки ден, всеки миг от живота ни е продиктуван от собствените ни решения и насладата от осъзнаването на този факт е огромна. Един осъзнат избор води до друг такъв, до следващ, до промени в живота, до нов начин на живот.

Аз избирам да задавам въпроси, постоянно да отричам „така трябва“ и „защото всички така го правят“. Аз избирам пътя на „това радва душата ми“ и „това ще донесе усмивки на другите“.

Да вярваш на душата си е най-големият подарък, който можеш да направиш на вселената, да подхранваш сърцето и душата си с любов, светлина и осъзнатост е най-големия подарък към теб самият.

За да благодаря на душата и сърцето си, единственото, което мога да направя е просто да им осигуря здрав дом, в който да се чувстват защитени. Единственият  дом, който ще имам на тази земя това е моето тяло, физическо. И в моят дом аз каня само слънчеви, красиви, усмихнати гости и приятели. Не бих пуснала в дома си някой, който може да нарани дори една тухличка от моето място, не бих пуснала някой, който може да разруши дома на душата ми. Разбирайки колко важно е да запазя тялото си, за да осигуря възможност на вътрешните ми стремежи да се изразят по най-добрия начин, аз избрах пътя си. И това е най-прекрасното решение, което съм взимала някога. Решение, което ме поведе през нови, истински моменти и усещания. И от тогава пътешествам, откривам и не спирам да обичам и благодаря. Пожелавам на всеки от вас да избере съзнателно своя път и да изживее най-романтичното и лично пътешествие.

 

Боряна Шишкова за конкурса “Моят път към съзнателното хранене” 2013.