fbpx

Размисли за съзнателното хранене

чиния с жито

Добра среща на всички, които ще се докоснем до тези мисли. С изпълнена душа от чувства ги споделям с вярата, че ще бъдат полезни някъде из пространството от усещания, което всеки миг се разширява и ни прави по-цялостни.

Вярвам, че всички учим много ценни уроци с отношението ни към храната. При мен усещам, че ще продължат да бъдат актуални до края на земното ми пътешествие  – експериментите, проявената воля, непроявената неволя, чувството на чистота, чувството на прекаляване и най-вече усилващата се дълбока благодарност към този нестихващ  поток от знание, който получаваме, докато се учим как да сме в пълна хармония с тялото си.

Затова бих казала, че в  последните 9 години се храня нормално :). Първо изключих месото, после млечните продукти, имах период на суровоядство… Решението дойде някак тихо и отвътре. Усещам дълбоко, че този избор въздейства по най-прекрасен начин да изкачвам стъпълцата уверено, с благодарност, със светещ поглед и сърце . Помогна ми  да развия волята си, да изпитам много богата  палитра от чуства и емоции и да запълвам знанията си какво е истинското смирение . .. Трудно може да се опише с думи, затова по-скоро вярвам, че цялата чистота, вяра и  усещания достигат най-пълноценно до всички чрез делата и отношението ни  към околните.  Изговорените думите могат да породят съмнение, убеждаването чрез тях също не би имало толкова силен ефект, колкото постоянното излъчването на радост и увереност, с които сътворяваме битието… И още едно много ценно нещо за мен ме е водило винаги – пълното приемане на избора на хранене на околните. Дълбоко вярвам, че  пътят на всеки е различен и същевременно пътят на всеки е част от нашия. За да си бъдем максимално полезни е необходимо да се приемем, защото само ако обичаме света на другия, можем да променим нещо и да вървим заедно. Всеки е ценен със своята мисия тук и сядайки на една маса, върху която има разнообразие от всякакви храни най-доброто, което можем да направим, е да благодарим, да благословим и да споделим радостта, че можем да научим поредните ценни уроци общувайки с пълното човешко разнообразие. Ако сме в пълна хармония със себе си, тогава всяка приета храна (без значение каква)  излъчва чрез нас любов и тогава всеки живот, който сме приели, се усмисля по още един прекрасен начин.

Като обобщение бих написала, че бих желала моето съзнателно хранене  да е тихо, с изключително важен принос за  цялостния поток за светли мисли и дела. Ако някой ме попита, с думи бих споделила няколко неща, в които вярвам дълбоко:

  • спазването на хранителен режим, внася организация и на всяко друго ниво от живота ни;
  • много прекрасно нещо е да си легнем гладни. Гладът носи изобилие, което се измерва в силно усещане на лекота и чистота на идващата сутрин;
  • простата храна носи най-голяма радост и свежест;
  • дълбока благодарност и любов към всички земни и небесни сили, които са се погрижили за сътворяване на храната; чрез приемането на храна до голяма степен ставаме в едно с всичко, което ни заобикаля – и природата и човека.

С дълбока благодарност към всичко и всички и с надеждата споделянето на  тези думи да е  свежа храна и радост за душите ни  :)))

 

Just One Soul за конкурса “Моят път към съзнателното хранене” 2013.